Corona hindert bloemenverkoop op Valentijnsdag

Corona hindert bloemenverkoop op Valentijnsdag

Wanneer men aan Valentijnsdag denkt, wordt er vaak meteen gedacht aan een hartvormig doosje met bonbons, een schattige teddybeer en uiteraard een bos met rode rozen. Rondom Valentijnsdag verkopen bloemenzaken dan ook beter dan de rest van het jaar. Toch heeft corona hier een negatieve invloed op voor de Kleine Plantage in Capelle aan den IJssel.

Sinds de tweede lockdown van start is gegaan mogen planten en bloemen niet meer in de winkel verkocht worden. Nu heeft Miranda Seelbach, de eigenaresse van de Kleine Plantage, ervoor gekozen om zo veel mogelijk bloemen buiten de winkel neer te zetten waar mensen bij de ingang meteen kunnen afrekenen. Zo kunnen mensen niet de winkel binnenkomen, maar de bloemenzaak kan op deze manier toch nog omzet maken.

‘Normaal gesproken zie je rond Valentijnsdag een piek op de dag ervoor en op de dag zelf. Dit jaar was dat iets minder.’ Aldus Seelbach. Op Valentijnsdag dit jaar mochten er natuurlijk alleen bloemen buiten de winkel verkocht worden, maar ook mogen planten helemaal niet meer verkocht worden en het weer speelde tevens een rol.

Omdat het flink aan het sneeuwen en vriezen was die dagen, kozen mensen ervoor om de schaatsen te pakken en het ijs op te gaan. Hun Valentijn verrassen met een bos rode rozen zat er minder in dit jaar. Omdat de lockdown en de avondklok iedereen belemmert om naar buiten te gaan, pakken mensen elk mooi moment mee die ze pakken kunnen. Ook erg romantisch natuurlijk, samen een sneeuwballengevecht doen en een rondje schaatsen.

Helaas heeft de Kleine Plantage van Valentijnsdag niet zoveel profijt gehad dit jaar vergeleken met voorgaande jaren, maar opgeven is geen optie. Seelbach is blij dat ze weer mag verkopen, en niet gesloten hoeft te blijven. Het had dus altijd erger gekund.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *