Melanchton Schiebroek gebruikt sneltesten op school

Melanchton Schiebroek gebruikt sneltesten op school

Het Melanchton college in Schiebroek opent haar deuren voor zowel de brugklassers als de bovenbouw. De leerlingen krijgen fysieke lessen aangeboden omdat de school meedoet aan een pilot met corona-sneltesten. Als er een besmetting in een klas plaatsvindt, kunnen de leerlingen zich vrijwillig laten testen op school. 

Marleen Brummelink, directeur van Melanchton Schiebroek is erg tevreden over het feit dat leerlingen weer naar school kunnen. ‘Onderwijs gaat over meer dan cijfers halen, kwalificatie en cognitieve ontwikkeling. Het sociale contact is zo cruciaal voor de ontwikkeling van de gemiddelde puber.’ Het is voor heel veel middelbare scholieren ontzettend moeilijk om gemotiveerd te blijven als ze niet naar school kunnen. Op het Melanchton kunnen de brugklassers en de bovenbouw nu wel weer naar school. De voorexamen-klassen zijn nu verdeeld over halve groepen om de anderhalve meter regel te kunnen handhaven. Dit is onderwijskundig lastig; een docent moet zijn aandacht verdelen over twee groepen, zowel online als fysiek. Mocht het voorkomen dat er een besmetting plaatsvindt op school, worden alle leerlingen uit die klas opgeroepen zich vrijwillig te laten testen op school. Deze leerlingen kunnen dan op school een sneltest afnemen. 

De leerlingen en docenten op het Melanchton geven aan ontzettend blij te zijn dat ze weer naar school mogen. Het levert de leerlingen structuur in de dag, sociaal contact en ze kunnen elkaar motiveren. ‘Ik ben blij dat ik weer naar school kan. Maar willen ze ons examens laten maken, vind ik dat er nog een andere oplossing moet komen. We hebben toch een achterstand opgebouwd.’ Aldus Tijl, eindexamenleerling vwo. Ook de docenten zijn blij dat ze weer voor de klas mogen staan, maar er is wel zorg voor hun eigen gezondheid. Docenten zijn geen tieners meer en zijn dus kwetsbaarder voor het virus. Het streven van Marleen Brummelink is dan ook dat docenten zich op korte termijn vrijwillig kunnen laten vaccineren. Wat andere scholen betreft, is ze van mening dat elke school zelfstandig moet kijken naar wat past. De maatregelen zijn nu erg generiek. ‘Maatwerk is verreweg het beste wat we nu zouden kunnen doen.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *