Terrassen in Vlaardingen open

Terrassen in Vlaardingen open

Dinsdag 2 maart hebben een aantal horeca uitbaters in Vlaardingen de terrassen geopend als protest tegen de covid-19 maatregelen in de horecasector. De sector is al bijna een half jaar gesloten en daarom besloten een aantal horeca-exploitanten vandaag de terrassen te openen. 

De terrassen waren van 12:00 tot 16:30 geopend in hartje Vlaardingen. De actie had eigenlijk tot 20:00 moeten duren, maar omdat de mensen de anderhalve meter regelgeving niet naleefden, zijn de terrassen eerder gesloten. 

Restaurants en cafés met grote terrassen zoals Het Hart van Vlaardingen en The Irisch Pub gingen vandaag open. Ook Tovinomet een iets bescheidener terras, besloot mee te doen aan de protestactie. Peter Scheffer van Tovino zegt dat de terrassen met het aanstaande zomerweer een belangrijke inkomstenbron is en dat nu mis dreigt te lopen. ”Ik hoop dat ze luisteren en voorzichtig de terrassen openen” zegt Peter, als hem wordt gevraagd wat hij hoopt te bereiken met deze protestactie. Bang voor een boete is Peter niet, omdat er is overlegd met de gemeente en handhaving. ”We krijgen eerst een waarschuwing en daarna pas een boete”. 

Niet iedereen deed mee aan de protestactie. Arwin Verburg van Café Mes besloot de boel dicht te houden. Hij vindt het ”niet geoorloofd” om de terrassen te openen. Arwin had liever een andere vorm van protest gezien, zoals alleen de terrassen buiten zetten en vervolgens eten en drinken to go afhalen. ”De besmettingscijfers lopen nog steeds op en ze (de horecaondernemers die wel open zijn) doen alsof er niks aan de hand is. Ook geeft Arwin aan dat er nooit officieel gecommuniceerd is dat er eerst gewaarschuwd zou worden. Hij zegt dat sommige horeca uitbaters een officiële waarschuwing hebben gehad en dat vindt Arwin het niet waard. Wel geeft hij aan te balen als een stekker en dat hij het liefst zo snel mogelijk opengaat, maar dan wel als het ook echt mag. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *