Ouderwetste taferelen in Vlaardingen

Ouderwetste taferelen in Vlaardingen

Over de Westhavenplaats in Vlaardingen gloeit een warm zonnetje en waait een fris windje, normaliter voor velen prima weersomstandigheden om het terras op te zoeken. Covid-19 gooit alleen al tijden roet in het eten van de horecaliefhebber, behalve dinsdag (2 maart). Een groepje horeca-exploitanten besloot mee te doen met een landelijke protestactie, namelijk: de terrassen openen. 

Hoeveel horeca-uitbaters zouden meedoen aan de actie? Hoeveel mensen verkiezen een glas pilsener boven de opgelegde maatregelen? Geen vreemde vragen op een dag als deze. Schuin omhooglopend door de Vlaardingens fameuze Peperstraat zweeft bedenking of iedere horeca-exploitant mee zou doen door de lucht. Niet gek, aangezien het achterliggende centrum een uitgestorven indruk maakt, bijna alle winkels zijn gesloten en er loopt geen hond door de stad. Rond de klok van 12:00 eenmaal aankomend op de Westhavenplaats brak de zon door, en bedenking verdampte zowaar in de lucht. Het was een lang niet gezien aanzicht. Mensen die met een lach op het gezicht genieten van een glas rosé onder een blinkend zonnetje terwijl serveersters vragen of alles naar wens is.

Verder lopend richting Blokmakersplaats klinkt luidt clubmuziek. Mensen lopen als het ware op de maat van de bassline het terras van Het Hart van Vlaardingen op. Ook op dit terras waren vergelijkbare taferelen te zien, alom blije gezichten. Tijdens deze wandeling valt echter wel iets op, er is geen handhaving/politie te bekennen. 

Lopend naar de Korte Hoogstraat, waar Italiaanse speciaalzaak Tovino te vinden is spreekt eigenaar Peter Scheffer zich uit over de protestactie. Peter zegt dat door de terrassen dicht te houden een belangrijke inkomstenbron verloren gaat. Een gevoel dat bij meer horeca-ondernemers speelt. Peter sluit af met een wens voor deze protestactie ”Ik hoop dat ze luisteren en voorzichtig de terrassen openen”. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *