Delftenaar brengt muziek uit op een ouderwetse manier

Delftenaar brengt muziek uit op een ouderwetse manier

Delftenaar Sander Lagerveld brengt zijn nieuwe muziek uit op een ouderwetse manier; offline. Hij heeft zijn zelf geschreven 33 nummers op een USB-stick gedownload en deze vervolgens luxe verpakt in een lederen omhulsel. Samen met een hand gesigneerde poster wordt zijn tastbare muziek vanaf 9 april verkocht. De muziek bevat een combinatie van Soul, Jazz, Rock en Reggae.   

Sander is van plan zijn USB-sticks op straat te verkopen aan voorbijgangers en heeft ook aan een aantal platenwinkels gevraagd of hij zijn product daar mag neerleggen voor verkoop. ‘Tegenwoordig kan iedereen zijn of haar beats, vocalen of podcasts op Spotify of YouTube zetten.’ Zegt eigenaar van de platenwinkel ‘Sounds’ in Delft. Hij support het initiatief van Sander en wil daarom ook graag een plek bieden voor zijn handel.

‘Zes jaar lang heb ik aan dit album gewerkt.’ Zegt Sander. Het gaat over een verloop van een relatie waarin beide personen aan het woord komen. ‘Ik had geen idee hoe het verhaal zich zou ontwikkelen en ook niet wat het precies met mijzelf te maken had, vandaar de titel: ‘Nothing personal.’

‘Ondanks de titel is het een van de meest persoonlijke dingen die ik ooit gemaakt heb!’ Zeker in deze pandemie vindt Sander het belangrijk om mensen iets tastbaars te kunnen geven.

In zijn dagelijkse leven maakt Sander niet alleen muziek, maar verkoopt hij ook muziek in de vorm van platen en bijpassende merchandise. Dit doet hij al negen jaar met zijn bedrijf ‘Stroul’ (street & soul). Hij verkoopt zijn producten nu vooral online, maar normaal bezoekt hij platen beurzen of heeft hij een kraampje op het North Sea Jazz festival.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *