Met een negatieve sneltest naar Blijdorp of De Kuip

Met een negatieve sneltest naar Blijdorp of De Kuip

Deze maand (April) zijn diverse evenementen en activiteiten open voor publiek. Het kabinet is namelijk gestart met pilots om de werking van toegangstesten in de praktijk uit te proberen. Het doel is om te kunnen zien hoe testbewijzen een bijdrage kunnen leveren aan het eerder en ruimer openen van verschillende sectoren. Als bezoeker van een evenement moet je je vooraf sneltesten op corona. Als de sneltest negatief is, krijgt de bezoeker een testbewijs dat hij bij de ingang moet laten zien.

In de regio Rijnmond staan deze maand 31 evenementen gepland. Er mogen bijvoorbeeld voorstellingen worden gegeven in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen en De Doelen in Rotterdam. Diergaarde Blijdorp mag 16, 17 en 18 april haar deuren openen. In Dordrecht en Rotterdam gaan er 2 casino’s open. En een aantal monumenten mogen haar deuren openen waaronder de Laurenskerk in Rotterdam.

Er mogen ook weer voetbalfans naar het stadion. Er is publiek welkom bij alle wedstrijden van speelronde 30 (23, 24 en 25 april). Bij Feyenoord – Vitesse zijn 6500 fans welkom, bij Sparta – VVV zijn 2000 fans welkom en bij de streekderby Excelsior – Dordrecht zijn 625 mensen welkom.

Minister Hugo de Jonge (VWS) laat op de site van Rijksoverheid weten; ”We zijn ervan overtuigd dat we met toegangstesten voorzichtig en verantwoord activiteiten eerder open kunnen stellen, dan eerder het geval zou kunnen zijn, zodat de samenleving weer stap voor stap kan heropenen.” Minister Bas van ‘t Wout (Economische Zaken) laat weten; ”Dit is een goede extra stap richting de heropening van onze economie”.

Tijdens de pilots gelden alle huidige maatregelen zoals de avondklok en 1,5 meter afstand houden.

Een lijst van alle pilots in April is te vinden op de site van Rijksoverheid

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *