Meer miljoenenwoningen in Rotterdam

Meer miljoenenwoningen in Rotterdam

Het aantal miljoenenwoningen is in 2020 flink toegenomen. Dat blijkt uit het jaarverslag miljoenenwoningen van Calcasa, Calcasa is een onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in de waardering van onroerend goed.

Eind 2019 waren er in Nederland ongeveer 60.000 woningen met een waarde van een miljoen of meer. In 2020 telt Nederland 84.400 miljoenenwoningen. Dit is een stijging van iets meer dan 40 procent. Volgens Calcasa was de toenamen in miljoenenwoningen in één jaar nog nooit zo groot.

In de twee grootste steden (Amsterdam en Rotterdam) steeg het aantal miljoenenwoningen relatief weinig, namelijk 20 procent. Steden als Den Haag en Utrecht hadden een grotere stijging, 50 procent. Andere steden in de randstad kregen er ook flink wat miljoenenwoningen bij, met als uitschieters; Zoetermeer met 79 procent stijging, Dordrecht met 65 procent stijging en Leiden met 63 procent stijging. Buiten de randstad liggen de groeipercentages echter het hoogst. Zwolle heeft een toename van 92 procent en Tilburg en Eindhoven meer dan 70 procent. De meesten miljoenenwoningen staan echter nog steeds in Amsterdam, daar staan ongeveer 14.250 miljoenenwoningen.

Rotterdam telt in 2020 ongeveer 2.750 miljoenenwoningen en staat hiermee op plek drie, alleen Amsterdam en ‘s-Gravenhage tellen meer miljoenenwoningen. De regio (Rijnmond) staat op plek 6, de regio telt 4.350 miljoenenwoningen. De Vijverlaan in Rotterdam staat op plek 4 van duurste straten in Nederland. Een huis heeft daar een gemiddelde waarde van 1,74 miljoen euro. In vergelijking met de Konijnenlaan in Wassenaar is dat nog redelijk goedkoop. Een huis aan de Konijnenlaan kost gemiddeld 2,85 miljoen euro. De ‘s-Gravenweg en Alexanderlaan in Capelle aan den IJssel staat op plek 6 van duurste buurten van Nederland. Een huis in deze buurt kost gemiddeld 1,1 miljoen euro. In Kralingen Oost (Rotterdam) staan gemiddeld 750 miljoenenwoningen. Hiermee staat de buurt op plek 5 van buurten met de meeste miljoenenwoningen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *