Een online talentenjacht, zo kan het ook

Een online talentenjacht, zo kan het ook

Theater ´t Web in Bleiswijk is al maanden gesloten vanwege de corona maatregelen. Voor veel toneel liefhebbers uit Lansingerland is dit erg jammer en ook vooral voor de acteurs, dansers, bands etc.  Ook werd er ieder jaar een talenten jacht gehouden in het theater en dit jaar zal dan ook geen uitzondering zijn. Ze organiseren een online DEB Challenge, waarbij men video´s kunnen insturen van hun talenten. Hoe gaat deze talentenjacht nou precies in zijn werk? Zijn er andere organisaties die ook hun voorstellingen online geven? En is het nog wel deels vergelijkbaar met echte werk? 

De talentenjacht is ontstaan toen een medewerkster van ´t Web stierf. ¨Zij vroeg haar nabestaanden een donatie te doen aan het theater, zodat Bleiswijk ervan zou kunnen profiteren. In overleg met haar en haar familie is toen besloten om een jaarlijkse talentenjacht te organiseren. Met de DEB Challenge bieden wij Bleiswijkse talenten de mogelijkheid om zich te presenteren en verder te groeien.¨ Legt een medewerker van het Theater uit.

Drama lerares Olga Sonneveldt zegt het ook heel jammer te vinden dat haar voorstellingen gestopt zijn. ¨Het is erg zonde, want voor mij voelt het niet hetzelfde. De eerste paar weken waren nog wel oké, maar ik merk aan mezelf dat ik mijn werk gewoon niet meer amuserend vind.¨ Olga geeft nu zumba cursussen via zoom en ondanks dat ze het minder leuk vind, heeft ze wel meer leerlingen. ¨Soms doen ineens vrienden of familie leden mee, dat vind ik leuk om te zien. Ik verdien ook eigenlijk een stuk meer sinds de lockdown, omdat ik soms met wel dertig man in een meeting zit.¨ Olga vind het idee van een talentenjacht online ook een leuk alternatief, maar is er toch van overtuigd dat het niet te vergelijken is.

Sophie van der Graaf doet samen met haar gezin aan online afrodance. De dans leraar is een vluchteling die nu in Griekenland  zijn danslessen geeft  aan mensen over heel Europa. ¨Mijn kinderen vinden het super leuk en Jozef is ondanks dat het online is erg persoons gericht. Hij geeft bijvoorbeeld complimentjes wanneer hij ziet dat een van de kinderen een dansje snel oppakt. Ik zou hem nooit hebben leren kennen en de deze dansjes hebben geleerd als ik niet in de lockdown zou zitten.¨

Ook Rachel van Olm en Harry-Jan Bus eigenaren van Theater Walhalla in Rotterdam houden online voorstellingen. ¨We hebben geïnvesteerd in snel testen, waardoor we onze acteurs veilig hun stukken kunnen laten spelen. vervolgens bieden we de voorstellingen online aan en kunnen mensen vanuit heel Nederland meekijken vanaf de bank.¨ verteld Harry-Jan. Rachel legt uit dat het jammer is dat je geen fysieke reacties van gasten kan krijgen, maar dat er ook een aantal positieve kanten aan zitten. ¨Er worden nu recensies over ons geschreven door bladen als NRC. We hebben zo op nationaal niveau meer publiciteit gekregen.¨ De theater eigenaren weten niet of deze online DEB Challenge een succes zal worden, maar vinden het in ieder geval erg leuk bedacht. ¨Je moet in deze tijden ook maar  roeien met de riemen die je hebt.¨

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *