Winkelketen Miss Etam gaat in de uitverkoop

Winkelketen Miss Etam gaat in de uitverkoop

De Miss Etam is bezig met een grote sale

De winkelketen Miss Etam is heropend. Dit ondanks dat het bedrijf anderhalve maand geleden failliet is verklaard. Ook in Naaldwijk is het filiaal weer geopend. ‘Alles €10,- ‘, is op een A4’tje op het raam geplakt. De uitverkoop gaat van start.

Voor de winkel ijsbeert er een klein groepje mensen. Marjolijn Verschoor, van wie de kast naar eigen zeggen voor een derde bestaat uit kleding van deze winkel, wacht geduldig af tot het half 12 is. Want dan mag ze naar binnen. “Heeft u een afspraak?”, vraagt winkelmedewerkster Sandra aan haar. Marjolijn mag naar binnen, maar achter haar staan ook andere mensen die naar binnen willen die geen afspraak hebben gemaakt. “Ik moet deze mevrouw even voorlaten”, zegt Sandra tegen de klanten die buiten staan te wachten. “Als het wat rustiger is mag u naar binnen”.

De uitverkoop is in volle gang
Dat er uitverkoop is, is duidelijk te zien. De rekken zijn allemaal halfleeg en de kleding is niet zo goed geordend. Zo hangt dezelfde broek op 6 plekken in de winkel wat zorgt voor een onoverzichtelijke situatie. Ook is er nog maar in een paar maten kleding beschikbaar.
“Als er geen sale was geweest was ik denk ik niet gegaan”, vertelt Marjolijn. “Ik ging eigenlijk alleen om even te kijken of er nog iets leuks was en ook omdat het mijn laatste kans was om naar de winkel te gaan.”


Geen afspraak maar wel welkom
“Er komen wel echt veel mensen op af”, vertelt Sandra. “Ook veel mensen die geen afspraak hebben gemaakt, jammer genoeg. Deze mensen wachten dan voor de winkel tot het in de winkel iets rustiger is en dan mogen ze wel binnenkomen.” Dit mag volgens de regels van de Rijksoverheid eigenlijk niet. Op hun website staat namelijk “Het is niet toegestaan om zonder afspraak de winkel binnen te gaan om iets te kopen. Klanten dienen zich 4 uur van tevoren te hebben aangemeld voor een afspraak om te winkelen.” Maar hier wordt dus niet altijd volledig aan gehouden.


Geschreeuw door de winkel
Steeds als een klant de winkel verlaat wordt de vraag: ‘mevrouw mogen wij al naar binnen” door de mensen zonder afspraak door de winkel geschreeuwd. De medewerkster vraagt de klanten om te wachten maar sommige lopen gewoon naar binnen. “Dat maakt het werk ook lastig”, vertelt Sandra. “Veel mensen luisteren gewoon goed en maken ook netjes een afspraak, maar er staat altijd wel een groepje mensen voor de winkel die ‘eist’ om naar binnen gelaten te worden. Dat maakt dit werk wel ingewikkeld”.


Drukke dagen
“Nu is het vrij rustig, daarom kunnen we ook mensen zonder afspraak naar binnen laten”, vertelt Sandra. “Maar dit is wel een groot verschil met vorige week zaterdag. Toen was het echt een gekkenhuis. Mensen werden echt boos als ze niet naar binnen mochten, maar hier kunnen wij ook niets aan doen. Wij hebben de regels niet bedacht.” Sandra vertelt ook dat het in andere filialen er nog heftiger aan toe gaat. “Een collega in een ander filiaal was bijvoorbeeld bedreigd door de klanten omdat ze niet naar binnen mochten. Dat vond ik wel echt te gek voor woorden.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *