Virtueel borrelen is het nieuwe normaal

Virtueel borrelen is het nieuwe normaal

Een volle teams meeting met maar liefst tweehonderd personen allemaal van de Gemeente Den Haag, toch verdeeld over heel Nederland. De box met rode wijn en kaasstengels is afgeleverd bij Janine Monteiro in Berkel en Rodenrijs en de virtuele borrel kan beginnen.

De box met rode wijn en kaastengels is net afgeleverd door die altijd lieve bezorger met donker krullend haar en bruine ogen. Eerst twee trappen naar boven op de bordeaux rode trap en je bent op de grote zolder. Als je binnen komt zie je gelijk het bureau met allemaal werk papieren liggen. Janine zegt ‘ ik wil hier een gezellige sfeer creëren en net doen alsof ik echt met mijn collega’s ben.’ Ze gooit haar  werkpapieren op de nabijgelegen tafel en zet de borrel box op haar lege bureau.

De grote zwarte laptop tas ligt naast haar op de grond en ze pakt haar laptop uit de tas. Het is erg warm op de zolder het raam wordt open gedaan en de zon schijnt naar binnen. De laptop word opgestart en er springt een paars icoontje in beeld, de app Teams. Ondertussen schenkt Janine een glas rode wijn in. De helft van de wijn ligt op een papiertje naast haar wijnglas, een mooie rode vlek. Het openscheuren van het pak kaastengels gaat goed en Janine stopt er een in haar mond. Het bel geluid van teams met dat vrolijke muziekje is te horen. De collega’s proosten met rode wijn virtueel naar elkaar en beginnen te lachen. De borrel is nooit online maar in verband met corona helaas wel.

Opeens hoor je een keiharde stem ‘Hey Janine!’ collega Samantha heeft haar microfoon te hard staan en iedereen begint te lachen. Samantha neemt het woord en vind het jammer dat ze Janine nog nooit in het echt heeft gezien. ‘ Dan proosten we maar virtueel’. De tweehonderd collega’s praten door elkaar heen en je verstaat bijna niemand. Janine geeft aan dat het toch om het proosten en samenzijn gaat alleen dan op een virtuele manier.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *