Kappers weer aan de slag

Kappers weer aan de slag

Op 23 februari kwam het verlossende woord: De kappers mogen vanaf 3 maart weer aan de slag! Wanneer je binnenkomt voelt de sfeer anders dan normaal. Ondanks de achtergrondmuziek is het erg stil in de winkel. Het is te merken dat de werknemers blij zijn om weer aan de slag te gaan, maar toch voelt het wat onwennig aan.

Natuurlijk is het een stuk rustiger dan voor de corona-uitbraak. Iedereen draagt een mondkap en er wordt geprobeerd de benodigde afstand te behouden. Het is mooi om te zien hoe de vaste klanten worden verwelkomd. De meeste komen binnen met een half uitgegroeid kleurtje, of haar tot over de oren. Maar één voor één vertrekken ze met een nieuw fris kapsel, en een brede lach op hun gezicht.

Wanneer je spreekt met de kappers bij Monroe’s Lounge Barendrecht, die deze dag werkzaam zijn, hoor je verschillende meningen. Ze zijn over het algemeen blij om weer aan de slag te gaan. Velen hebben de afgelopen maanden niks kunnen doen, en de onrust onder de kappers nam dus toe. Al een lange tijd pleitte ze voor een heropening van de zaak, en het moment is nu eindelijk hier.

Toch zijn er ook enkelingen die het nog een onwennig idee vinden. De derde golf moet nog komen, en als kapper zijnde is het lastig je aan de anderhalve meter regel te houden. Sommigen zijn corona-bang. Wat je het meest hoort is het ongeloof. Ze zijn bang dat de opening maar van korte duur is, en dat ze binnenkort gewoon weer moeten sluiten. De eigenaar van de zaak is optimistisch door de zaak aan het blèren, maar iedereen weet dat dit slechts een toneelspel is; In zijn stem hoor je zijn onzekerheid.

Ze hopen natuurlijk vanaf nu hun gemiste uren weer terug te verdienen en alle klanten van hun verschrikkelijke corona-kapsels helpen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *