Sporthal de Bongerd als priklocatie

Sporthal de Bongerd als priklocatie

Vaccination of senior person in hospital

Sporthal de Bongerd is aangewezen als priklocatie voor het coronavaccin. Er is hard gewerkt om de sporthal gereed te maken en de GGD heeft besloten de locatie binnenkort te openen. Wanneer dit gebeurt is nog onduidelijk, en hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins.

Er is door de GGD bewust gekozen voor deze locatie, vanwege spreiding in de regio en de grootte van de locaties. Deze locatie heeft de potentie om op te schalen in priklijnen. Dit is belangrijk, want wanneer er meer vaccins worden geleverd is snel opschalen nodig. Ook is de sporthal goed toegankelijk met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Wanneer je op de drukbezochte plekken van Barendrecht komt zie je overal posters hangen. Ze zijn druk opzoek naar prikkers; Medewerkers die minimaal 24 uur per week kunnen vaccineren op de locatie in Barendrecht. Deze moeten wel in het bezit zijn van een diploma verpleegkundige 4/5 of doktersassistente (in opleiding). Ook mensen die dierenarts (in opleiding) zijn kunnen zich aanmelden

Jan Groot Antink beheert sinds 2013 de sporthal. Het doel is altijd al geweest om de sporthal optimaal te gebruiken. En dus was de vraag om de sporthal te gebruiken als priklocatie, voor Jan geen lastige. Binnenkort kunnen de inwoners van Barendrecht en Rotterdam-Zuid hier terecht om zich te laten vaccineren tegen covid-19.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *