Amfi behandelt klachten over burn-outs en stress

Amfi behandelt klachten over burn-outs en stress

AMFI

Het Amsterdam Fashion Institute, ook wel het Amfi genoemd, ligt onder vuur. Klachten van studenten hebben de buitenwereld bereikt. Ze gaan over stress en burn-outs. De school geeft aan hiervan te schrikken en wil de situatie verbeteren.

Rubia Heyer, persvoorlichter van het Amfi, verwijst naar een stappenplan op hun website over de verdere aanpak van de klachten. De school wil onderzoeken wat er precies fout is gegaan en heeft daar inderdaad een onderzoeksbureau voor ingehuurd. Verder willen ze: luisteren naar de klachten van studenten, leren van hun vorige fouten, voorkomen dat het nog een keer gebeurt, met de gewonnen informatie veranderingen aanbrengen in het lesgeven en hun nieuwe methodes delen met andere scholen.

Studentenunie ASVA behartigt de belangen van studenten in Amsterdam. ‘We hebben tot nu toe vooral gewerkt aan het verzamelen van zoveel mogelijk ervaringen van studenten en oud-studenten van Amfi,’ zegt Mickey van de studentenunie.  ‘Daarnaast beantwoorden we de mails en leggen we uit wat studenten nog meer kunnen doen, zoals contact opnemen met het onafhankelijke onderzoeksteam dat onderzoek doet naar wat er verbeterd moet worden bij Amfi.’ De studentenunie hoopt op deze manier zoveel mogelijk misstanden in kaart te brengen, zodat deze kunnen worden aangepakt.

Anneli Vanenburg (21) studeerde toen ze 17 was aan het Amfi. ‘Studeren op het Amfi was erg stressvol. Er lag een hoge werk- en prestatiedruk.’ Volgens Vanenburg had de school geen begrip voor privé omstandigheden. ‘De boodschap van het Amfi is: je kan geen vriend hebben, je mag niet werken naast je opleiding en niet te veel naar familie evenementen. Of je gaat honderd procent voor je opleiding, of je stopt.’ Inmiddels is Vanenburg gestopt met de studie vanwege burn-out klachten. Ook nu ze hoort wat het Amfi aan de klachten wil doen, zou ze er niet meer willen studeren. ‘Het Amfi kennende, passen ze alleen hun imago aan en niet de sfeer.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *