Leven voor kinderen

Leven voor kinderen

Jedidja Jubitana is 21 jaar oud en is dol op kinderen, ze heeft verschillende opleidingen gedaan en werkt nu in de kinderopvang. Ook niet heel gek want ze komt zelf uit een gezin van zes kinderen. Sinds kort is ze zelf moeder geworden van een meisje en sluit het werk bij de kinderopvang aan bij haar liefde voor kinderen.

Jedidja is na haar middelbare school begonnen op het MBO voor toerisme en recreatie en heeft hier niveau 3 en 4 afgerond. Hier kwam zij erachter dat toerisme toch niets voor haar was. Kinderen is het geen wat haar al heel lang aanspreekt. Zo heeft ze twee jongeren broertjes en een zusje waar ze altijd oppasten.

Nadat Jedidja klaar was met het MBO besloot ze nogmaals een opleiding te volgen, gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 deze opleiding duurt twee jaar. Ze heeft wat vertraging opgelopen met deze opleiding omdat, corona om de hoek kwam kijken en ze in verwachting was van haar eerste kindje.

Jedidja is altijd al bezig geweest met kinderen en was als een tweede moeder voor haar broertjes en zusje. ‘Ik was al op een jonge leeftijd erg volwassen en klaar om te settelen’. De opleiding paste perfect bij het leven wat ze altijd al wilde.

In december 2020 werd ze moeder van haar eerste kindje Aivey Vajén. Jedidja is een geboren moeder en wist heel goed hoe ze dit moest aanpakken zo sliep Aivey na drie weken door en na zes weken in haar eigen bed.

Na haar zwangerschapsverlof merkte ze op de kinderopvang veel verschillen met hoe ver haar eigen dochter al is vergeleken met andere baby’s. Ze is heel de dag met kinderen bezig en geniet van de verschillende fases die elk kind heeft.

Jedidja zou graag nog een kindje willen als het haar gegund is. Voor nu geniet ze van haar dochter en haar werk en hoopt ze deze zomer haar opleiding af te ronden. De komende periode heeft ze het druk met haar dochtertje en haar werk waarin ze haar liefde voor kinderen kan toepassen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *