Driemaal is scheepsrecht

Driemaal is scheepsrecht

Nieuwe tentoonstelling van het Maritiem Museum

Tijdens de persconferentie van 28 mei werd bekend gemaakt dat culturele instellingen vanaf 5 juni weer de deuren mogen openen. Dit houdt in dat na een half jaar musea weer bezoekers mogen ontvangen. Het Maritiem museum bereid zich voor op het heropenen en kan niet wachten om de nieuwe tentoonstelling te delen met het publiek.

“Het hele museum blinkt”, zegt Liesbeth Diepenhorst, hoofd marketing & communicatie, als haar wordt gevraagd hoe het ervoor staat met de voorbereidingen. Tijdens de lockdown in februari is er een nieuwe tentoonstelling geopend: Maritieme Meesterwerken. Tot nu toe heeft nog niemand deze tentoonstelling fysiek kunnen bekijken, alleen online. Maritieme Meesterwerken is een combinatie van de topstukken van Museum Boijmans Van Beuningen en het Maritiem Museum. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de scheepvaart en havens van de 16e tot 21e eeuw.

De tentoonstelling is niet het enige nieuwe in het museum, er wordt namelijk ook een nieuw paviljoen gebouwd. Op deze plek staan werkplaatsen waar dagelijks presentaties en workshops worden gegeven door een smit. Bezoekers krijgen een unieke inkijk op het onderhouden van een boot. In het paviljoen is verder nog een haveninformatiepunt en horecagelegenheid te vinden. Over drie weken wordt het paviljoen geopend voor publiek.

Door de afgelopen drie lockdowns is het niet altijd even makkelijk geweest voor het museum. “Het deed zeer dat je wel naar de bouwmarkt mocht en niet naar het museum” zegt Diepenhorst. Door de tijdelijke sluiting heeft ze afscheid moeten nemen van veel collega’s. Of het museum na het heropenen direct veel bezoekers krijgt is nog maar de vraag, “Onze ervaring met lockdowns is dat de kaartenverkoop heel voorzichtig is.” Dit komt door de beperkte capaciteit en mensen die toch nog afwachtend zijn.

Een positieve bijvangst van de lockdown is de digitale ontwikkeling van het museum. Ze zijn nu actiever op social media en hebben een audiotour ontwikkeld. Ook heeft het museum nu meer aanbod voor kinderen. De ontwikkelingen gaan na de heropening zeker door. Op zaterdag staan de deuren eindelijk weer open voor nieuwsgierige museum liefhebbers.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *