Ledenverlies VV Nieuwerkerk valt ondanks lange voetbalstop mee

Ledenverlies VV Nieuwerkerk valt ondanks lange voetbalstop mee

Het ledenverlies bij VV Nieuwerkerk valt ondanks het feit dat er niet veel gevoetbald kon worden door de coronapandemie heel erg mee, zo laat voorzitter Hans Jeroense weten. Er zullen ook niet veel opzeggingen meer komen, want je kan nog maar tot begin juni je lidmaatschap opzeggen.

“We zijn hier echt onwijs blij mee”, zo laat Jeroense weten. “We hadden wel verwacht dat er leden zouden gaan opzeggen door de coronacrisis, want in een tijd als deze is het gemakkelijker om een sport te doen die je altijd kan doen. Dat is meestal niet in groepsverband, maar vaak als eenling. Maar het valt vooralsnog erg mee. Men lijkt er toch redelijk in te berusten dat het niet anders is en kan in een tijd als deze.”

Ook de versoepelingen hebben volgens de amateurvoetbalvereniging uit Nieuwerkerk bijgedragen aan het behouden van leden. “Doordat de jeugd en jongvolwassenen van 19 tot en met 26 jaar vanaf 3 maart en de jongvolwassenen vanaf 27 jaar vanaf 19 mei weer mochten spelen in groepsverband kregen ze hun drive weer terug”, zo laat lid van de technische commissie Paul de Willigen weten. “Ze hebben eindelijk hun voetbalritme en plezier weer terug. De jongens en meiden kunnen nu eindelijk weer lekker trainen door de weeks en onderling wedstrijdjes voetballen in het weekend. Zo zijn de onder 19 teams en een aantal zaterdag teams (onder de 27 jaar) bijvoorbeeld een zondagcompetitie gestart. Zo krijg je toch het gevoel dat je weer ergens voor voetbalt, en dat heeft zeker bijgedragen aan de beslissing van veel leden om toch lekker te blijven voetballen”, aldus De Willigen.

Verder wil VV Nieuwerkerk de leden ook niet opzadelen met het betalen van nog meer contributie. “Dat zou niet sociaal en inlevend zijn in een tijd als deze. Als er echt nijpende maatregelen nodig zouden zijn vanwege een hele slechte financiële situatie, dan zoeken we eerst naar andere mogelijkheden om meer inkomsten te genereren voordat we onze leden meer contributie gaan laten betalen, maar zover zal het denk ik niet komen”, zo laat De Willigen weten.

De KNVB roept de amateurverenigingen op om de komende zomermaanden te gebruiken voor het behoud van hun leden, zo laat het weten op hun website. Door de versoepelingen die het kabinet bekend heeft gemaakt mogen de jeugdteams tot en met de onder 18 teams Regiocup gaan spelen vanaf 5 juni, en mogen senioren zonder beperkingen gaan trainen en wedstrijden spelen tegen teams van de eigen vereniging. De KNVB hoopt dan ook dat verenigingen door deze versoepelingen gaan besluiten om voetballers de komende maanden lekker te laten voetballen. Met name voor de voetballers boven de 18 jaar is dit namelijk de uitgelezen mogelijkheid om nog een balletje te trappen en vol enthousiasme vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Zo hoopt de KNVB dat er 7×7 toernooien kunnen worden georganiseerd voor de senioren in de zomer. De KNVB laat op hun website weten dat ze de amateurverenigingen willen ondersteunen waar dat mogelijk is, zolang er maar naar mogelijkheden wordt gezocht om leden te laten voetballen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *