“Blij met start Regiocup, maar hadden het liever voor alle leeftijdscategoriën gezien”

“Blij met start Regiocup, maar hadden het liever voor alle leeftijdscategoriën gezien”

Het is druk op sportpark Dorrestein. Nog voordat je het sportpark op fietst hoor je het geschreeuw van de teams die aan het trainen zijn. Deze teams zijn zich aan het voorbereiden op de Regiocup die 5 juni van start zal gaan. Het begint inmiddels een beetje donker te worden en het kunstlicht springt aan. De teams doen passoefeningen, positiespelletjes en partijtjes om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Regiocup die zaterdag van start zal gaan.

“Wij zijn zeer blij met de start van de Regiocup”, zo laat hoofd technische zaken Rob van den Berg weten. “Eindelijk mag de jeugd zich weer meten met gelijkwaardige tegenstanders van andere voetbalverenigingen. Sinds eind oktober hebben de teams geen wedstrijden meer gespeeld tegen teams van andere verenigingen, en na zoveel maanden tegen telkens dezelfde teams binnen je eigen vereniging is na verloop van tijd ook niet heel leuk meer.”

De trainingen gaan er fel aan toe en de sfeer binnen de teams lijkt erg goed te zijn. Van den Berg heeft daar wel een verklaring voor. “Met de Regiocup trainen de teams eindelijk weer ergens voor. Het zijn nu geen vriendschappelijke potjes meer waarvoor ze trainen, maar wedstrijden die ze echt willen winnen en waar ze heel erg naar uitkijken.”

De Regiocup geldt alleen voor spelers tot en met 17 jaar, dat wil zeggen dat alle jeugdelftallen tot en met de onder 18 teams Regiocup gaan spelen, maar de onder 19 teams en de senioren mogen nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen. Dat hadden ze bij VV Nieuwerkerk liever anders gezien. “We hadden liever gezien dat de Regiocup voor alle leeftijdscategorieën zou zijn”, zo laat Paul de Willigen, lid van de technische commissie bij de voetbalvereniging uit Nieuwerkerk, weten. “Het is in ieder geval iets en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee, maar de onder 19 teams en de senioren wachten nu al zolang op een wedstrijdje tegen een gelijkwaardig team van een andere vereniging, dat wij dan ook liever gezien hadden dat zij ook Regiocup hadden mogen spelen, zo laat De Willigen weten.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *