Het vinden van een nieuwe hobby in coronatijd

Het vinden van een nieuwe hobby in coronatijd

Elize Mara is 15 jaar en zit in de derde klas van het vwo. Tijdens de lockdowns had ze voornamelijk les online en hield ze tijd over om andere dingen te doen. Ze hield al heel erg van het lezen van boeken, en heeft tijdens de lockdown een nieuwe hobby gevonden: ze is begonnen met het schrijven van boeken.

Waarom ben je begonnen met het schrijven van boeken?

“Ik heb altijd al gehouden van het lezen van boeken. Toen kwam natuurlijk de lockdown en hield ik tijd over en ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe hobby. Het leek me altijd al leuk om zelf te gaan proberen om boeken te schrijven. Op het moment dat ik een boek las, dacht ik altijd: hoe zou ik het hebben geschreven? En toen ben ik gewoon begonnen met het schrijven.”

Wat voor boeken schrijf je zoal?

“Nu zijn het nog vooral fanfictie verhalen over boeken die ik zelf heel leuk vond om te lezen. Daar heb ik dan ook mijn eigen draai aan gegeven. Dus ik heb zelf personen en een heel nieuw verhaal om het bestaande verhaal heen bedacht. Ik heb nu ook al een verhaallijn bedacht voor een fantasy boek die nog niet bestaat. echter moet dat boek nog even op zich laten wachten, omdat ik nog met een ander boek bezig ben.”

Over welke boeken schrijf je fanfictie verhalen?

“Over de Grijze Jager en Harry Potter. Dit zijn twee van mijn favoriete boekenseries. Bij deze boeken kreeg ik steeds meer ideeën over hoe ik zelf het verhaal geschreven zou hebben.”

Deel je jouw verhalen ook met anderen?

“Voorlopig deel ik mijn boeken alleen met mijn familie en vrienden. Misschien dat ik het in de toekomst nog met andere wil delen, maar op dit moment heb ik daar nog niet echt behoefte aan.”

Wat doet schrijven met je?

“Schrijven betekent best veel voor me. Het zorgt voor een trots gevoel dat je ergens mee bezig bent, wat je (deels) zelf hebt bedacht en dat op papier weet te zetten. En als de mensen uit je omgeving dan tegen je zeggen dat je hartstikke goed kan schrijven en dat je met schrijven moet doorgaan, dan maakt dat me vanzelfsprekend wel heel erg blij.”

Wat heeft schrijven voor je betekent in deze coronaperiode?

“Door corona zat ik, net zoals iedereen, heel vaak thuis. Je kon niet veel andere mensen zien en dan zorgde het schrijven er wel voor dat ik altijd iets deed wat me weer vrolijk maakte en waar ik me gevoel in kwijt kon.”

Tot slot, heb je de ambitie om later schrijfster te worden?

“Ik zit nu nog te twijfelen. Ik wil na de middelbare school Nederlands of geschiedenis gaan studeren. Nederlands om dan later schrijfster te kunnen worden. Geschiedenis vind ik ook heel erg interessant en het lijkt me ook heel leuk om docent te worden op de middelbare school. Maar schrijven is dus zeker één van de mogelijkheden in de toekomst.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *