Gedeeltelijke zonsverduistering in Nederland

Gedeeltelijke zonsverduistering in Nederland

Op de vroege donderdagochtend om 11:15 is de gedeeltelijke zonsverduistering te zien. Het is lekker weer en de liveblog staat aan om alles bij te houden met updates van de zonsverduistering.

Het is 11:00 uur en de liveblog en de cd’s liggen al klaar. Met een bak koffie en een koekje wachten tot de zonsverduistering is te zien. Nog even de liveblog doornemen en voorzorgsmaatregelen voor de bescherming van de ogen.

Het is 11:15 en de cd’s liggen binnen hand bereik om elke vijf minuten te kijken. Met twee cd’s voor het gezicht kijken we naar de zon. Om 12:23 is de verduistering het beste te zien dus nog even wachten. Door de cd’s zie je een klein hapje uit de zon. Je moet niet al te lang kijken anders krijg je pijn in je ogen.

Shanna Vonk volgt de liveblog tot op de minuut ‘Dit komt maar 1 á 2 keer voor per jaar dus extra bijzonder dat ik dit nu kan meemaken’. De zenuwen zijn van haar hoofd af te lezen en aan school werken is lastig omdat, ze niks wilt missen van dit moment.

De zon staat nu vol op de tuin en het is bijna tijd om het beste moment van de zonsverduistering te zien. De twee cd’s voor de ogen en goed kijken. De verduistering is erg goed te zien, er is een hele hap uit de zon te zien. Het is te mooi om niet naar te kijken maar als je te lang kijkt voel je het prikken in je ogen.

Door de liveblog kan je precies volgen wat er is te zien. Om 12:23 is 13 tot 19 procent van de zon bedekt. Dit is duidelijk te zien door de cd’s. ‘ heel bijzonder om dit te zien, jammer dat ik er geen foto van kan maken’.

Het is bijna 1 uur en dat betekend dat de zonsverduistering bijna voorbij is. Nog even een keer kijken.’ Ik vond dit echt een mooie ervaring, de tijd ging veel te snel’. Nog even een hap van het koekje en een slok koffie en dan is de verduistering al niet meer te zien.

‘Nu weer verder met school opdrachten en nagenieten van de mooie ervaring’. Zo staat op de liveblog dat de volgende zonsverduistering pas in oktober 2022 is, nog even geduld hebben dus.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *