Voor het eerst sinds lange tijd supporters in grotere getale welkom

Voor het eerst sinds lange tijd supporters in grotere getale welkom

Afgelopen Zondag was de eerste wedstrijd op het EK voor het Nederlands elftal tegen Oekraïne. Deze uitslag van deze wedstrijd was 3-2 in het voordeel van Nederland. Het was een zwaarbevochten overwinning voor het Nederlands elftal die in de 74e en 78e minuut een 2-0 voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. In de 85e minuut wist Denzel Dumfries er 3-2 van te maken en dat deed hij onder het oog van 16.000 fans die sinds een lange tijd weer met grotere aantallen bij elkaar mochten zitten. Ook mochten de fans zingen, schreeuwen en alle dingen doen die ze normaal ook doen tijdens de wedstrijd. In sommige vakken moest men een mondkapje op en in andere vakken was dit niet het geval.

“ Het is geweldig om te horen dat de Corona aantallen steeds verder beginnen te dalen. Zo zegt toernooidirecteur Gijs de jong tegen Voetbalprimeur. “ Het EK voetbal is hetzelfde voor voetbalfans als dat het Eurovisie songfestival is voor die fans. Je wilt er zoveel mogelijk fans bij hebben en dan helpen de dalende cijfers natuurlijk enorm.” Het was de bedoeling dat bij de wedstrijd die Zondag In de Amsterdam Arena werd gespeeld 12.000 supporters aanwezig waren echter omdat het zo goed gaat met de cijfers zijn er 4.000 supporters extra bij. Dat betekend dat er 16.000 supporters bij waren die zorgden voor een goede sfeer in het stadion.

“ Ik heb er enorm van genoten. Het voelde bijna als vanouds, natuurlijk zijn er veel minder mensen bij als dat vroeger het geval was maar het is al zoveel beter dan helemaal niemand op de tribunes. Ik heb ook het gevoel dat we geluid hebben gemaakt voor een vol stadion.” Zo vertelt Nick Rijder. De supporters die aanwezig waren bij de wedstrijd hadden eerst allemaal een negatieve coronatest nodig voor ze het stadion in konden maar ook dat mocht de pret niet drukken.” Ik heb liever dat ze een staafje mijn neus en keel duwen dan dat ik helemaal niks kan. Als dit het enige is wat nodig is om weer naar voetbalwedstrijden  te kunnen gaan dan schat ik het weer zonnig in voor in de toekomst. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk op meer mensen in het stadion en ik denk ook echt dat het mogelijk is en zeker nu er een dalende trend is in de cijfers.” Nick is er ook weer bij als de andere twee poulewedstrijden worden gespeeld echter moet hij wel weer twee nieuwe coronatests afleggen.” Ik heb enorm veel zin om de andere twee poulewedstrijden ( tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië) ook bij te mogen wonen, ik voel mij erg goed dus ik verwacht ook geen positieve uitslag.”

Als de daling van de coronacijfers doorzet dan is het misschien mogelijk om bij de laatste poulewedstrijd van het EK en in de achtste finales meer supporters toe te staan in de Amsterdam Arena dan voorheen verwacht werd.” Het zou erg fijn zijn als er meer supporters worden toegelaten in een verder deel van het EK, maar ik verwacht dit niet.” Zo zegt Nick.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *