Historische drama documentaire over Zeist vertraagd

Historische drama documentaire over Zeist vertraagd

Foto uit de Docudrama

Kees linnenbank gaat een nieuw docudrama maken genaamd De Walkart. Dankzij het corona virus heeft de productie een tijd stil gelegen. Kees is sinds al ruim een week is weer begonnen aan de productie. Verwacht wordt dat de docudrama nog een jaar in productie zal zitten, misschien wel langer als het tegen zit zegt Kees.

In gesprek met Kees vertelt hij al snel dat docudrama echt zijn ding is. De maker van onder anderen een docudrama het Langebroek en de week van kees voor slotstad RTV neemt ons mee in zijn onderzoek en inspiratie.

Dankzij Corona moeten veel acteurs, productieleden en Kees zelf steeds deadlines naar achteren schuiven. ‘De veiligheid staat voor op en dat ligt dan soms uit je handen.’ Zegt Kees

Kees begon over het onderzoeksproces, die eigenlijk begon toen Walkartpark in de spotlights kwam. Er was namelijk volgens kees veel protest tegen het bouwen in het park. Het park zou historische en emotionele waarden hebben voor sommige inwoners van Zeist. Door vragen te stellen kwam hij er achter dat de doorsnee Zeistenaar niet veel wisten van de familie Walkart. De vraag was dan ook waarom leefde dit toen zo erg in Zeist voor sommige . Volgens Kees leefde de Familie Walkart wel in Zeist en hadden ze veel betekend in de geschiedenis van het dorp. Sommige wisten af van de betekenis maar niet van het verhaal zei hij. Al met al maakte dit in een perfect nieuw onderwerp voor hem.

Hij zegt nog veel verassingen voor ons te hebben met betrekking tot zijn documentaire maar daar zouden de we vanzelf wel achter komen.

Over de auteur

Sam Joziasse

Ik ben Sam Joziasse 23 jaar student journalist aan de HU. Heb een brede interesse dat gaat van Muziek, politiek en innovatie. In mijn vrijetijd sport en kook ik graag. Ben een sociaal persoon die houdt van gezelligheid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.