4-1 verlies voor de NPSB-vrouwen

4-1 verlies voor de NPSB-vrouwen

Foto: Emma van Kuijen

Afgelopen dinsdag 15 februari hebben de dames van de Nationale Politie een oefenwedstrijd tegen Saestum dames 2 met 4-1 verloren. De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van Saestum om 20:00. Ondanks het verlies gaan de dames van de Nationale Politie met moed richting het EK komende zomer.

Na het startsignaal waren beide teams gelijk aan elkaar maar later in de wedstrijd waren de dames van Saestum toch beter. Ondanks dat ze ruim twee maanden geen wedstrijden mochten spelen hebben ze een 4-1 winst neer kunnen zetten. Saestum wilde deze oefenwedstrijd ter voorbereiding op hun komende competitie, waar veel op het spel staat. Marcel van der Togt, de coach van Saestum vertelt: ‘Dit is de uitgelezen kans of te oefenen voor komende periode.’

Op de facebookpagina van de dames van de Nationale politie melden ze dat ze zin hebben in het oefenduel. Ook de dames van de NPSB (Nationale Politie Sportbond) ziet deze wedstrijd als voorbereiding, maar dan op het komende EK in juni wat wordt gehouden in Noorwegen. Hier doen nationale politieteams aan mee vanuit heel Europa. Alle speelsters zijn werkzaam bij de politie en doen dit naast hun werk. ‘Sommigen uit het team moeten hierna nog een dienst draaien’ zegt trainer Yuri Cornelisse. Ook spelen ze allemaal al bij een club in hun eigen woonplaats. Ze hebben een lange tijd niet kunnen trainen met elkaar samen dus moeten wel weer aan elkaar wennen.

De oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag was voor de NPSB-dames de eerste in een hele lange tijd. Na dit verlies heeft het team nog een oefenwedstrijd in maart, april en mei. Volgende maand moet er al een selectie gemaakt worden voor wie er mee mogen naar het EK. Het team bestaat nu uit 26 spelers en er mogen er maar 18 mee naar Noorwegen. Voor het Europees kampioenschap zelf krijgen de spelers een vrijstelling van hun werk. Dit speelt dus geen rol bij de selectie. Er wordt vooral gekeken hoe de vrouwen voetballen. Of ze een goede techniek hebben, de conditie op peil is, een goed schot hebben en fysiek sterk zijn. De 18 beste spelers gaan dus mee. Ook wordt er met de spelers zelf gekeken of er geen privéomstandigheden zijn die in de weg kunnen gaan zitten. Ze hebben een krap programma voor het EK maar Coach Yuri ziet het voorspoedig in: ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat we een goede prestatie kunnen neerzetten op het EK!’

Redacteur Eline Donker heeft gesproken met Marcel van der Togt, de coach van Saestum over zijn blik op de wedstrijd en komende competitie. Hieronder is het interview te zien.

Over de auteur

Emma van Kuijen

Hallo, ik ben Emma van Kuijen. Ik ben 18 jaar oud en ben eerstejaarsstudent journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.