Koffiezaak Simon Lévelt trekt in nieuw pand: ‘We waren uit ons jasje gegroeit’

Koffiezaak Simon Lévelt trekt in nieuw pand: ‘We waren uit ons jasje gegroeit’

Koffiespeciaalzaak Simon Lévelt is verhuist naar een nieuw pand in Zeist. Het oude pand werd te klein, en dus was het nodig om uit te breiden. Het nieuwe pand, dat schuin tegenover het oude pand aan de Slotlaan is gelegen, is twee meter breder, en er is ruimte voor een werkplaatsje waar de eigenaar, Bas van Leeuwen, apparaten kan repareren. Deze ruimte was er eerst niet. Als laatste is er ook een kleine bar toegevoegd, waar mensen koffie kunnen proeven en advies kunnen krijgen over de beste zetmethoden. Meneer van Leeuwen verteld meer over de verhuizing en het nieuwe pand.

 

‘Ik ben acht jaar geleden begonnen met een Simon Lévelt winkel begonnen aan de overkant van de straat. Simon Lévelt is een koffiehandel, al sinds 1826. Ik doe dit sinds eind 2014. En met succes, want we waren een beetje uit ons jasje gegroeit. Daarom zijn we dit mooie pand ingetrokken.

Het was misschien niet helemaal nodig, maar het is wel heel prettig. We begonnen toch iets te groot te worden. Zowel onze klanten als wijzelf hadden het gevoel dat het een beetje krap werd. Als er in de oude klanten vier of vijf klanten waren voelde het al snel vol, terwijl we hier met een pand dat eigenlijk maar twee meter breder is makkelijk vijftien mensen kwijt kunnen, zonder dat er te weinig ruimte is om nog rond te kunnen lopen. Hetzelfde is aan de hand met wat er achter de schermen gebeurd. Hier hebben we een fatsoenlijk magazijn, en ruimte om tussen de middag even een broodje te eten. In het oude pand was dit lastiger. Het werkt hier dus gewoon een stuk prettiger. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn dat aan deze kant van de straat een stuk meer mensen lopen.

Het nieuwe pand heeft ons ook de mogelijkheid gegeven om een nieuw element toe te voegen aan onze zaak, namelijk een barretje. Hier kunnen we mensen koffie en thee laten proeven, hen adviseren over de beste zetmethodes en koffiemachines, et cetera. Naast deze veranderingen hebben we ook onze look en feel aangepast. We hebben nu mooie messing silo’s voor de koffie. In de oude winkel waren deze gemaakt van roestvrij staal, wat een stuk minder mooi was. Ook de vloer is aangepast om beter bij onze zaak te passen. Kortom, we zijn weer helemaal up to date.

Ons advies kan over van alles en nog wat zijn. Over alles wat we hier in de winkel verkopen kunnen we wel wat vertellen. Of het over de thee gaat die je misschien bij het eten wil serveren, of over welke koffiemachine voor iemand het meest geschikt is maakt niet uit.

Al onze koffies zijn biologisch. Dat heeft een lange historie. In de jaren 70 heeft de toenmalige directeur van Simon Lévelt, Hans Lévelt, al uitgesproken dat biologische koffie de toekomst had. De enige manier waarop je duurzaam koffie en thee kunt verbouwen en verkopen is biologisch. Dat is niet alleen om goed te zorgen voor de natuur, maar ook voor de mensen die de koffie verbouwen en verwerken en hier op andere manieren mee bezig zijn.

Klik hieronder voor een reportage over de nieuwe winkel.

Over de auteur

Skye van Luttikhuizen

Ik ben Skye van Luttikhuizen (19), eerstejaars student aan de School van Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Ik doe deze studie omdat ik veel bezig ben met nieuws, en ik het leuk vindt om dit nieuws naar anderen te brengen. De meest interessante onderwerpen voor mij in het nieuws zijn vooral politieke en sociale onderwerpen. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *