Iedereen is welkom, bij de haakclub van Beatriz

Iedereen is welkom, bij de haakclub van Beatriz

Elke woensdagmiddag in Zeist organiseert Beatriz de haakclub. Ze geeft daar les in haken, bij deze lessen kan iedereen aansluiten.

Wie denkt dat haken saai is, of dat het alleen voor oudere mensen is? Die komt bedrogen uit. Haken is hip! Beatriz Cossio heeft een haaklcub in Zeist opgezet waar alle leeftijden welkom zijn. In de wijk kent iedereen Beatriz van haar haken, als ze zonder haar haakspullen wordt gezien krijgt ze te horen ‘ben je ziek ofzo?’ Maar er zijn niet veel ouderen die bij haar haakclub aansluiten, het zijn vooral jonge meiden en een paar jongens die na school even komen haken. Haken is dus niet alleen voor oma’s en steeds meer jongeren vinden het leuk om even te haken.

In corona-tijd zijn steeds meer jongeren gaan haken. En dat is ook niet zo gek, want uit onderzoek is gebleken dat haken je blij maakt. Er komt dopamine vrij als je aan het haken bent. Je wordt er dus gelukkig van. Ook is het erg rustgevend en werkt haken meditatief. Cossio beaamt dit: ‘ik vind haken gewoon superleuk en het is rustgevend.’

Beatriz heeft zichzelf haken geleerd. En haar hobby geeft ze graag door aan anderen. De kinderen beginnen met een klein lapje en het is vooral voor de gezelligheid.

Over de auteur

Lotte Stooker

Hoi ik ben Lotte Stooker (2005) en ik ben student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik kom uit Zeist en naast dat ik voor Slotstad Nieuws schrijf vind ik het leuk om muziek te maken en om te hockeyen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *