Zeistenaren doneren massaal aan Afghaanse vluchtelingen

Zeistenaren doneren massaal aan Afghaanse vluchtelingen

Donaties voor de vluchtelingen Zeist

Kringloop Zeist wordt overspoeld met donaties voor de Afghaanse vluchtelingen. Meer dan 1500 mensen doneerde kleding en andere benodigdheden. Vrijwilligers zijn ingezet om de spullen te sorteren.

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) laat op 25 augustus aan de kringloop weten wat de vluchtelingen nodig hebben. ‘Wij hebben een oproep gedaan op alle social media,’ aldus Perry Johnson, loodsmanager van kringloop Zeist, ‘want zo weten de mensen welke spullen ze kunnen komen brengen. Fietsen, luiers, kleding, schoenen. Alles staat klaar voor de vluchtelingen.’

Het Rode Kruis is een aantal dagen gekomen om de kringloop te helpen met de actie. Perry: ‘We kwamen handjes tekort, gelukkig kwam het Rode Kruis om ons te helpen’. Na drie dagen waren er zoveel spullen gedoneerd dat de inzamelingsactie is stopgezet. Mensen kunnen alleen nog specifieke artikelen komen doneren. Dit komt door tekort aan opslagruimte.

De kringloop geeft ook spullen weg uit eigen winkel. ‘Als de vluchtelingen artikelen nodig hebben die niet gedoneerd zijn, halen we dat uit onze eigen winkel’ aldus Perry. 

Luister hier naar het volledige interview door Nikita de Jong met Perry Johnson.

Over de auteur

Nina Hooft

Hallo! Ik ben Nina Hooft (18) en ik ben de eindredacteur van Slotstad Nieuws. Ik woon in Bunschoten-Spakenburg, maar maak nu nieuws over Zeist. Dit jaar ben ik met veel plezier begonnen aan de School voor Journalistiek. In mijn vrije tijd handbal ik en speel ik piano.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.