Dierendag inspireert Hema tot de honden tompouce

Dierendag inspireert Hema tot de honden tompouce

Hema tompouce voor honden

Onlangs introduceerde de Hema een nieuw product, de ‘Tomwoef’. De kit is sinds 23 september in de winkel en online te vinden. Maar, waarom is deze Nederlandse delicatesse er nu ook voor honden? Met het oog op dierendag op 4 oktober heeft de Hema dit product gemaakt.

Of dit product gaat werken in Nederland is lastig in te schatten. Zo zijn er mensen razend enthousiast, bijvoorbeeld Jan van der Woord uit Zeist, ‘Ik denk dat het echt iets heel leuks is. Maar of het gaat werken is heel moeilijk te zeggen’. Hij verteld dat jonge mensen er meer voor open zullen staan, ‘die willen nieuwe producten uitproberen’. Maar bij ouderen wordt het lastig. Zo gaf Ellie Wollaars aan dat de Tomwoef kit grote onzin is, ‘Ik vind dat je een hond een hond moet laten’. 

In de kit vind je een bak mix, voornamelijk bestaande uit granen, waar de koper vervolgens zelf ingrediënten als banaan en wortel aan toe moet voegen om de tompouce te kunnen maken.  Er worden de laatste jaren steeds vaker snacks, gebakjes en delicatessen die wij mensen eten, bedacht voor dieren. Op deze ontwikkelingen zijn uiteenlopende reacties te vernemen, neem alleen al die van Jan van der Woord en Ellie Wollaars uit Zeist, en dat ging alleen nog maar over een gezond samengestelde Tomwoef.

Bent u benieuwd naar de mening van mensen op straat? Klik dan hier voor de verschillende interviews gehouden door Emma van Kuijen.

Over de auteur

Kim van Korlaar

Hoi, mijn naam is Kim en ik studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben 17 jaar en kom uit Soest. In mijn vrije tijd hou ik van muziek en schrijf ik graag.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *