Opstart eerste ‘buurderij’ in Zeist in volle gang

Opstart eerste ‘buurderij’ in Zeist in volle gang

Linde de Vries

De eerste ‘buurderij’ van Zeist zal eind dit jaar worden geopend. Een ‘buurderij’ is een doorverkoop plaats voor omwonende boeren. Linde de Vries is momenteel druk bezig met het opstarten ervan. 

Eind van dit jaar zal er een ‘buurderij’ worden gestart in Den Dolder op Distelvlinder 6. Dit is de eerste in de gemeente Zeist en wordt ongeveer tegelijk geopend met vijf andere ‘buurderijen’ in Nederland. Een ‘buurderij’ is een plek waar boeren hun producten kunnen brengen die vervolgens worden doorverkocht. 

Linde de Vries is initiatiefnemer van deze ‘buurderij’. De Vries woont zelf ook in Den Dolder en heeft zich tijdens haar studie gespecificeerd in duurzame landbouw. Naast dat ze geïnteresseerd is in duurzame landbouw, vindt ze het zelf belangrijk dat er een biologische winkel in Den Dolder komt, want momenteel is deze nog niet aanwezig. Ook hoopt ze een ontmoetingsplek voor boeren en klanten te realiseren. 

De ‘buurderijen’ zijn onderdeel van een groter bedrijf genaamd: Boeren&Buren. Dit bedrijf komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Ze hopen met hun bedrijf uiteindelijk iedereen de tools te kunnen geven om mee te bouwen aan een eerlijk voedselsysteem. Boeren&Buren bieden ondersteuning aan de beginnende ‘buurderijen’’. Linde de Vries: ‘ze koppelen je met een coach van een succesvolle ‘buurderij’, ook gaat de webshop via Boeren&Buren en zorgen ze voor promotiemateriaal.’ 

Lid worden van Boeren&Buren is helemaal gratis. Leden kunnen voedsel bestellen via de webshop en vervolgens ophalen bij de ‘buurderij’ in de buurt. Eind dit jaar kunnen dus ook de inwoners van de gemeente Zeist hun bestelde producten ophalen in de buurt.

Klik hier voor een interview, gehouden door Nina Hooft met Linde de Vries.

Over de auteur

Nikita de Jong

Ik ben Nikita de Jong en studeer aan de school voor Journalistiek. Ik vind het leuk om items te maken en teksten te schrijven. Ik ben geinteresseerd in veel verschillende onderwerpen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *