Schuldhulpmaatjes anders dan andere financiële hulpinstanties 

Schuldhulpmaatjes anders dan andere financiële hulpinstanties 

Coördinatoren Bart Witzier en IJda van den Boogaard

IJda van den Boogaard en Bart Witzier zijn de coördinatoren van Stichting Schuldhulpmaatje Zeist. Deze Stichting houdt zich bezig met het helpen van mensen die in de schulden zijn gekomen. 

Wanneer je je aanmeld voor een traject bij de stichting dan wordt er begonnen met een intake gesprek bij diegene thuis. Op deze manier onderscheid de Stichting zich van andere financiële instanties.

Naar aanleiding van de intake gesprek wordt je bij een Schuldhulpmaatje geplaatst waarvan wordt gedacht dat die het best bij de persoon met schulden past. Het traject kan variëren van een halfjaar tot 3 jaar afhankelijk van de schulden en hoe er met de hulp wordt omgegaan.

De vrijwilligers IJda en Bart zitten elke vrijdagmiddag in het oude soephuis die ze mogen gebruiken van de kerk klaar om mensen te helpen met hun schulden.

Sinds 2011 is Stichting Schuldhulpmaatje Nederland opgericht met als doel overal in het land locaties te formeren waar mensen kunnen gaan werken als vrijwilliger om mensen actief te helpen hun schulden niet te vergroten of op te lossen. Sinds 2016 is deze Stichting actief in Zeist.

Over de auteur

mitchel Veldt

Mijn naam is Mitchel Veldt en ik ben in September 2021 begonnen aan de opleiding journalistiek. Elke week publiceer ik een nieuws item over Zeist zowel in tekst als in audio vorm.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.