Kerstbomen voor het goede doel

Kerstbomen voor het goede doel

Kees Haak en Hans Dievenbach pakken een kerstboom in zodat deze makkelijk vervoerbaar is.

Op een regenachtige woensdag is de kerstbomen verkoop voor het goede doel gestart in Den Dolder. Terwijl het hele land nog in de ban is van de Sint zit de kerstsfeer er op het terrein van autodealer Hans Dievenbach al goed in.                                   

Voor het tweede jaar op rij verkopen Kees en Monique Haak en Hans Dievenbach, kerstbomen op het industrieterrein aan de Fornheselaan. Op het industrieterrein is het stil. Het enige wat je hoort is een auto die af een toe langs rijdt of wat gekraak van de opgestapelde auto’s die zich op het terrein van het autosloopbedrijf bevinden. Aan de linkerkant van dit bedrijf bevind zich het bedrijf van autodealer Hans. Maar van 1 tot 24 december is het terrein, dat normaal vol met auto’s staat, omgetoverd tot een echt kerstparadijs. Zodra je het terrein oploopt wordt je begroet door een grote opblaassneeuwpop en de geur van dennennaalden en openvuur. Daarna zie je al snel de kerstbomen. Ze staan netjes  geordend. Kleur labels aan de bovenkant van de kerstbomen geven de prijsklasse aan.

Op de eerste dag van de verkoop was het al erg druk. ‘Er is veel familie langsgekomen’ vertelt Monique ‘naast familie zijn er ook veel vrienden langsgekomen.’ Ondanks dat door corona de verkoop van vorig jaar mislukte,  hebben ze er wel vaste klanten aan overgehouden. ‘Wij hebben hier vorig jaar ook al een boom gekocht’ Vertelt een oudere man aan Kees. Hij is met vrouw zijn dit jaar teruggekomen omdat ze het een mooie kerstgedachte vinden dat een gedeelte van de opbrengst naar een goed doel gaat. De bomen beginnen al bij 10 euro zodat iedereen de kans heeft om een boom te kopen. Maar toch zijn de grotere en duurdere bomen het meest in trek, dit komt omdat deze voller en mooier gevormd zijn.

Naast de verkoop van de kerstbomen staat de sfeer voorop, ze draaien kerstmuziek en in het midden van de kerstbomen staat een grote ijzeren vuurkachel waarin het hout lekker knispert achter de bomen hangen lichtjes in verschillende kleuren aan de hekken. Kees, loopt met een grote glimlach op zijn gezicht rond, tussen de rijen met bomen en helpt verschillende klanten  met het zoeken naar een boom ‘waar bent u naar op zoek’ vraagt hij een oudere vrouw  die tussen de bomen aan het rond kijken is. De vrouw antwoord opgewekt ‘ik zoek een wat kleinere boom als het goed is zijn deze dat?…’  nadat de vrouw een mooie boom uitgezocht heeft loopt Kees met de boom naar Hans die hem door de kerstboomtrechter gooit. Terwijl de boom ingepakt word legt Kees aan de vrouw uit hoe je de kerstboom thuis het langst goed kan houden en hoe je het kruis bevestigt op de boom . ‘gaat het lukken om het naar de auto te krijgen anders loop ik even mee?’ vraagt Kees aan de mevrouw  ‘dat zou fijn zijn’ antwoord ze. Hij gooit de boom met gemak over zijn schouder en loopt met de vrouw het terrein af.

Wilt u nou Kees Haak horen die vertelt hoe Kerstbomen Den Dolder vorig jaar een grote fout heeft gemaakt. En waarom ze geld ophalen voor het prinses maxima centrum? Klik dan hieronder op play. U hoort Casper Ouwens.

Over de auteur

Ruben Lamme

Ik ben Ruben Lamme(20) en studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ook ben ik een afgestudeerd AV-Specialist, dit betekent dat ik audiovisuele producties van kop tot staart af kan maken. Ik ben geïnteresseerd in fotografie, cinematografie en sport.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.