Sint boxen bij de Bijzondere Taartenfabriek

Sint boxen bij de Bijzondere Taartenfabriek

Woensdag een december, bij de Bijzondere Taartenfabriek in Zeist zijn ze erg druk bezig met het klaar maken van alle Sint boxen.  De Sint boxen zijn een initiatief vanuit het bedrijf omdat op deze manier er in een box alle benodigde lekkernijen voor een goed en lekker Sinterklaas feest zitten. Bij de Bijzondere Taartenfabriek werken banketbakkers samen met cliënten die afstand hebben tot de arbeidsmarkt om zo ook deze mensen een kans te geven. 

Bij binnenkomst groet de lekkere geur van appeltaart meteen de neusgaten. Achter de counter staat daar Esther. Esther is een van de banketbakkers die werkzaam is bij Bijzondere Taartenfabriek. Jeroen, een van de cliënten is hard bezig om de appeltaarten klaar te maken om zo de oven in te gaan. “Chef appeltaart noemen wij hem hier ook wel.” zegt Esther. Jeroen werkt een aantal uren in de week bij de Bijzondere Taartenfabriek en daarnaast loopt hij ook nog een halve dag mee in een chocolaterie. “Dit is een geweldige stap voor Jeroen.” aldus Esther.

In de Sint box zitten twee zelfgemaakte chocolade letters, twee cheesecakes, een paar cupcakes, macarons, speculaas taartjes, en wat strooigoed. Op deze manier is er voor iedereen iets lekkers. De Sint boxen zijn te verkrijgen tot en met zes december. “De cliënten vinden het erg leuk om de Sint boxen te maken” vertelt Esther. Op de box wordt ook altijd een berichtje gezet Hierna gaat de Bijzondere Taartenfabriek zich klaar maken voor de kerst boxen. Esther zegt: “We hopen ook dat deze erg in trek komen bij onze klanten.” “Aan de hand van de Sint box hopen we het ouders makkelijker te maken door geen enkel snoepgoed te kunnen vergeten. Voor de kinderen is het echt een cadeautje om open te maken.” Aldus Jeroen.

Bent u nog benieuwd naar de verdere voorbereidingen voor de Sint box, luister dan hier naar het interview met Esther.

Over de auteur

Ragna Hagenouw

Ik ben Ragna Hagenouw en ben 20 jaar. Ik studeer nu aan de Hogeschool Utrecht Journalistiek eerstejaars. Ik vind het leuk om onderzoek te doen over een onderwerp en daar dan een verhaal over te schrijven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *