Laat ik de tijd dan ook maar goed gebruiken

Laat ik de tijd dan ook maar goed gebruiken

Bron: Frank Wandelt

Vroeger was ik sportief. Ik zat zelfs in de sportklas. ‘Het zal vast nog wel ergens in me zitten, toch? Alleen nu is het er gewoon even niet’, zei ik vaak op een feestje als het onderwerp sport ter sprake kwam. Want tijdens mijn studie periode was sporten ver te zoeken. Überhaupt motivatie voor gezonde dingen. Daar is helemaal geen tijd voor. Je bent al veel te druk met je sociale leventje en je studie slokt ook flink wat tijd op.

Toen kwam corona. De zeeën van tijd waren een gekke, bizarre gewaarwording. Overvloed aan tijd, dat kende ik niet meer. Er waren geen feestjes, dus veel alcohol dronk ik niet meer. Als ik veel drink ga ik roken, maar nogmaals, alcohol dronk ik amper. Ook de niet- aanwezige zeurende hoofdpijn (van de brakheid) zorgde voor meer motivatie om iets uit m’n dag te halen. Bij de Albert Heijn hoefde ik niet snel, gehaast en onvoorbereid nog even wat eten te halen. Ik had tijd om echt te bedenken waar ik zin in had en om uitgebreid te koken. Daar had ik overigens nu ook het budget voor, want mijn geld was niet al uitgegeven op een terras aan wijntjes waarvan ik niet eens meer door had dat ik ze aan het drinken was. Ineens stond ik daar dan met verse ingrediënten in de keuken.

Overvallen door een nieuw soort energie. Eentje die ik niet zo goed kende, maar positief was het zeker. De tijd die ik niet kwijt was aan reizen naar school, gebruikte ik om ‘sochtends even een wandeling te maken en m’n hoofd te legen voordat mijn online les begon. Als ik dan klaar was, voelde ik geen druk om met iemand af te spreken. Het feit dat er dus echt geen feestjes meer mochten zijn, zorgde er ook voor dat ik niet meer hoefde na te denken of ik wel of niet zou gaan. Ik ging gewoon mezelf uitdagen met wat sportoefeningen op m’n kamer, deed wat yoga en ging slapen. Fit stond ik weer op. Fijn dat ik me voelde. Het ging vrijwel automatisch.

Er was voor mij nooit eerder een moment geweest waarin ik een manier had gevonden waarin het ‘leuk’ was om goed voor mezelf te zorgen. Door deze extra tijd kreeg ik hier ruimte voor en ontdekte ik hoe fijn het is. En ik laat het niet meer los.

Corona, je blijft onbeschrijfelijk kut en vermoeiend. Maar hiervoor bedankt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *