De wereld van paaldansen

De wereld van paaldansen

Paaldansen, een onderwerp dat vaak geassocieerd wordt met strippers of sensuele danseressen, maar dit is een misvatting vindt Sanne (24). Sanne is al vier jaar sportief paaldanseres en geeft ook lessen sportief paaldansen. Voor haar is paaldansen echt een sport en heeft zelf niets met de seksuele kant van paaldansen. “Je hebt ook sensueel paaldansen, maar er zit een grens tussen sportief en sensueel paaldansen”, vertelt Sanne.

Deze grens is alleen niet voor iedereen even duidelijk en dit zorgt voor veel misvattingen. Niet alleen bij Sanne, maar ook bij andere paaldansers op Instagram of op andere social media platforms. Sanne heeft al vaak genoeg meegemaakt dat haar video’s waarin zij sportoefeningen in de paal doet, verwijdert zijn wegens expliciete inhoud. De richtlijnen van Instagram botsen met de video’s van Sanne en dat zorgt voor veel frustratie: “Het is super frustrerend, er zijn honderden meiden die foto’s plaatsen in lingerie en mijn video’s waar ik in een paal bungel worden verwijderd.”

In deze video vertelt Sanne meer over haar passie voor paaldansen en hoe zij met deze misvattingen omgaat.

Over de auteur

Lotte Voorbij

Journalist. Erg geïnteresseerd in cultuur, de mens en lifestyle. Meer specifiek de hiphopcultuur, de drugswereld en persoonlijke interviews. Ik schrijf graag en houd daarnaast erg van fotografie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *