Het onderwijs staat onder druk tijdens corona

Het onderwijs staat onder druk tijdens corona

Foto: Boris Tiokhine

Vanwege de huidige lockdown moeten docenten en leerlingen gedwongen thuiszitten. Onderwijs op afstand is de norm totdat er versoepelingen aankomen. Met de opkomst van de Britse variant van het coronavirus, is het maar de vraag of dit op korte termijn zal gebeuren. Corbin Westerbeek (21) zit in een unieke situatie. Als docent geschiedenis in opleiding ervaart hij het probleem van beide kanten. 

Voor leerlingen van alle niveaus is de crisis een pittige tijd. Uit onderzoek van de Universiteit Tilburg is gebleken dat ruim 30 procent van de studenten kampt met angst en depressieklachten, een stijging van 5 procent met dezelfde periode als voor corona. Een ander onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, Universiteit Maastricht en Universiteit Utrecht blijkt dat iets minder dan de helft van de studenten somberder is, een kwart verwacht studievertraging op te lopen en ruim veertig procent vindt dat online les negatieve effecten heeft op hun studie.

Inmiddels is naar buiten gekomen dat het kabinet met een routekaart komt als de coronamaatregelen versoepeld kunnen worden. Prioriteit is om de scholen te openen, waarna verdere versoepelingen stap voor stap worden doorgevoerd. Hoe reëel dit zal zijn, zal de toekomst uitwijzen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *