Onzekere toekomst in tijden van corona voor de kappersbranche

Onzekere toekomst in tijden van corona voor de kappersbranche

Foto: Boris Tiokhine

Nederland zit nog minstens tot 9 februari in lockdown zonder enig positief vooruitzicht. Het Outbreak Management Team (OMT) maakt zich grote zorgen over de opkomende Britse variant van het coronavirus. Ook voor de kappersbranche is het zwaar. De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) doet er alles aan om op te komen voor haar branche.

De ANKO is niet tevreden met het huidige steunpakket en legt zich er daarom niet bij neer. 13 januari heeft de vereniging een brief aan de Tweede Kamer gestuurd met 19 punten van verbeteringen die noodzakelijk zijn om de ondernemers binnen de kappersbranche overeind te houden. Een van de vele getroffen ondernemers is Jacques Janssens (76). Hij runt al ruim vijftig jaar zijn kapperszaak en hij heeft zoiets nog nooit meegemaakt.

Voor Jacques en vele andere ondernemers is het nu taak om niet gek te worden. Jacques staat iedere dag vroeg op om te wandelen, maar daar is de pret volgens hem nu wel vanaf. Zijn zoon komt met enige regelmaat op bezoek, maar het contact verloopt voornamelijk telefonisch. Regelmatig wordt aan Jacques gevraagd of hij thuis kan knippen, maar steeds is het antwoord, met pijn in zijn hart nee. Gelukkig is er wel een klein lichtpuntje te zien. Donderdag 28 januari ging de Kamer in debat en tijdens dat debat was er door alle partijen aandacht voor de kappersbranche. Inmiddels zijn er verschillende moties ingediend voor aanpassingen aan het steunpakket die de situatie van de kapper moeten verbeteren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *