In Dubai bestaat corona niet, toch?

In Dubai bestaat corona niet, toch?

Via PixaBay

Ondanks dat we in een wereldwijde crisis zitten, zijn de reisbestemmingen naar ‘Alicante,’ ‘Malaga’ en ‘Dubai’ het populairst. Dagelijks vliegen er nog steeds vluchten van en naar Schiphol, met een gemiddelde van ongeveer 35.000 passagiers per dag. Bestaat corona daar soms niet?

Premier Rutte raadt het iedereen af om maar één stap buiten de grens te zetten, en waarschuwt voor de Britse variant. Toch is het idee om de grenzen te sluiten geen enkele overweging. Zelfs de vluchten van en naar Groot-Brittannië zijn niet geschrapt. Dat zijn er ongeveer 16 per dag.

Naar Dubai vertrekken minimaal twee vluchten per dag, blijkt uit cijfers van Schiphol. Je zou denken, wat moet je in godsnaam in Dubai, de wereld zit toch op slot? Maar Dubai is dé hotspot voor rijke rappers, avondjes uit en mensen die het normale leven willen ontvluchten. Ze doen daar gewoon alsof corona niet bestaat. Zo boekte een vriendin van mij een vakantie naar Dubai, en dat middenin een wereldwijde crisis. Ze wilde Nederland ontvluchten en vrijheid ervaren. En als de vluchten naar Dubai gaan, dan gaat zij mee.

Hallo Rutte, waar blijft het reisverbod? ‘Het heeft erge gevolgen. Vliegen is ook nodig om goederen te transporteren. Soms heb je te maken met zeer ernstige privésituaties, waardoor mensen ook willen reizen,’ luidde het excuus van Rutte in een persconferentie. De oplossing van Rutte is: een negatieve coronatest aantonen en alleen reizen als het écht moet.

Maar, zo wordt het probleem niet opgelost. Rutte, wellicht is het een idee om het in je eigen land beter te gaan organiseren. Zorg ervoor dat mensen geen vakanties boeken naar warme vakantieoorden zoals Dubai, Alicante of Malaga.

Ondertussen zat mijn vriendin in Dubai, terwijl de Nederlandse regels alleen maar werden aangescherpt. Een avondklok, maximaal 1 iemand op bezoek, winkelen op afspraak en dan heb ik de rest nog niet eens benoemt. Waar gaat deze mondiale crisis mis? Is het dan de schuld van Dubai, die van de reizigers met een extreme drang naar vrijheid, of is het toch de overheid die de grenzen gewoon op slot moet gooien?

Maar goed, die vriendin kwam terug in Nederland. Ze had het geweldig. Na een jaar lang lockdown, had ze dit echt nodig gehad. ‘Maar slecht nieuws: ik heb corona,’ vertelde ze.

In Dubai bestaat corona dus wél. Rutte, sluit die grenzen gewoon. Want de schuld schuiven op mensen, die dringend opzoek zijn naar vrijheid en geluk, is niet eerlijk.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *