In het Suezkanaal was verkeerd ingeparkeerd en wie krijgt de schuld? Een vrouw!

In het Suezkanaal was verkeerd ingeparkeerd en wie krijgt de schuld? Een vrouw!

‘Kijk eens’ zegt mijn vriend met een grijns op zijn gezicht terwijl hij mij bijna verblind met het licht van zijn telefoon. ‘Zie je, vrouwen moeten niet rijden. Een vrouw heeft het Suezkanaal geblokkeerd.’ Hij vindt dit helemaal niet maar geniet er van om mij de kast op te jagen. Ik wil er niet op in gaan maar rol toch mijn ogen. Als ik naar het scherm kijk zie ik inderdaad een kop van een nieuwsbericht waar wordt beweerd dat een vrouw verantwoordelijk zou zijn voor het vastlopen va het schip Ever Given. ‘Natuurlijk moet hier expliciet bij gezegd worden dat het de schuld is van een vrouw’ zeg ik verontwaardigd. ‘Mannen zijn net kleine kinderen die telkens opnieuw vragen of ze een mooie tekening gemaakt hebben.’ Ik loop snel weg zodat hij denkt dat ik er inderdaad ingeluisd ben. Ik ben de kamer nog niet uit als ik een arm om mij heen voel. ‘Aah grapje liefje, ik zit je maar te plagen.’ Dit wist ik natuurlijk al maar hij is altijd een beetje teleurgesteld als ik niet in ga op zijn grapjes. ‘Flauw’ reageer ik weer zogenaamd aangedaan. Terwijl ik mij laat knuffelen en weet dat ik hem eigenlijk zojuist heb verteld dat hij een mooie tekening gemaakt heeft.

Even later, alsof het voorbestemd was, scroll ik langs een nieuwsartikel over het Suezkanaal en die vrouwelijke kapitein. De woorden ‘onterecht beschuldigd’ verwerkt mijn brein met plezier net als ik schrik van mijn gordel die strak zit na de onverwachte druk op de rem. ‘Godver…’ mompel ik terwijl ik met mijn handen bij mijn voeten voel om mijn telefoon te zoeken. Voor ik hem kan vinden vraagt mijn vriend ‘Lief, kun je even de auto uit kan stappen, kijken of ik in dit parkeervak pas.

Als de auto geparkeerd staat en ik de bestuurdersdeur weer open maak, kan mijn lach amper inhouden als ik op mijn telefoon zie dat het artikel nog open staat. Ik overweeg nog om het aan hem te laten zien maar kies eieren voor m’n geld en laat hem dit laatste beetje mannelijkheid houden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *