In deze maanden worden de punten verspeeld

In deze maanden worden de punten verspeeld

Beeld: Pexels

Jürgen Klopp en Pep Guardiola spraken zich deze week duidelijk uit over het drukke speelschema in de Premier League. Volgens Klopp moet er iets gedaan worden, “Zoveel competities en we vragen ons af waarom de spelers niet presteren in de belangrijke wedstrijden. Rond de jaarwisseling moet Liverpool in 35 dagen 12 wedstrijden spelen, die kan je dan niet allemaal winnen.

Er wordt vaak gesproken over de vermoeiend van spelers en hoe dit hun prestaties beïnvloed. De KNVB is begonnen met het verplaatsen van wedstrijden, rond internationale wedstrijden. Hierdoor krijgen spelers meer rust en de KNVB hoopt dat we hierdoor internationaal eindelijk een vuist kunnen maken. Maar hebben drukke periodes wel invloed op de resultaten? In welke maanden worden de meest onnodige punten verspild? Hier is onderzoek naar gedaan.

In dit onderzoek is er gekeken naar de wedkantoren en hun quotes voor de wedstrijden. De laagste quote is de favoriet en hoe groter het verschil tussen de quotes, hoe groter de verrassing zou zijn. Per maand is het gemiddelde verschil gemeten tussen de quote van de verwachte uitslag en die van de winnende uitslag (kan ook gelijkspel zijn). Het gemiddelde verschil tussen alle wedstrijden was 0,96. In het onderzoek is gekeken naar de top 5 competities en de Eredivisie.

Wat opvalt is dat onze eigen Eredivisie zijn naam waar maakt en veel onverwachte uitslagen kent. In totaal hadden de wedkantoren 53% van de 2131 wedstrijden vooraf goed voorspeld.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *