‘Latteart? Dat wil ik ook eens proberen’

We zien de mooie plaatjes vaak op onze Instagram accounts voorbijkomen. De perfecte latte machiato’s met mooie figuurtjes erin. Ook koffieliefhebber Rik Zengerink zag de plaatjes vaak voorbijkomen. De 32-jarige pianostemmer is vaak druk in de weer om de kunst van koffie te leren. Vooral het maken van latte art is zijn grote passie. Om zijn liefde voor koffie met anderen te delen is hij een jaar geleden zijn eigen Instagram-pagina Rik’s Liefde voor Koffie begonnen waar hij inmiddels meer dan 1300 volgers heeft.


Rik is niet de enige die interesse heeft in dit soort creatieve ambacht. Uit onderzoek van het Duitse huisvestingsbedrijf Nestpick zijn de twintig en dertigers van nu ofwel de millenials dol op ambachtelijke diensten en producten. Michael Laor die bij heeft gedragen aan het onderzoek van Nestpick stelt dat ambachtelijke winkels, coffeeshops, en bedrijven daarom alleen maar zullen groeien op grote schaal.

Voor een Nederlandse man als Rik gebeurd dat op Instagram.Mijn liefde voor koffie is eigenlijk op social media ontstaan. Ik zag daar mensen bezig met het maken van latte art waarbij er de mooiste figuurtjes gemaakt werden. Toen ik een paar van deze video’s had gezien dacht ik van: “Dat wil ik ook eens proberen”.

Zengerink, zelf een millennial merkt dat de populariteit van ouderwets ambacht groeit. Hij ziet dat ook terug in zijn vak als pianostemmer.

‘Zowel mijn beroep als pianostemmer als het maken van koffie zijn die beide ambachten die al jaren bestaan. Beide dingen doe ik heel erg graag en dus wil ik ook zeker niet als pianostemmer stoppen. Ik heb daar heel erg veel plezier aan en het is voor mij het mooiste beroep wat er bestaat’.

In de video hieronder verteld Rik zien hoe hij is begonnen, laat hij zien hoe je zelf latte art kunt maken, en geeft hij ook nog eens tips!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *