Een sensatie voor jong en oud: Lion King the musical

Een sensatie voor jong en oud: Lion King the musical

Nu The Lion King film al een tijdje draait in de Bioscoop en vertolkt wordt door wereldsterren als Beyonce, zou je je misschien afvragen of de musical het nog wel waard is. Ik kan je vertellen dat het dat dubbel en dwars is, en zal je hieronder uitleggen waarom. Ken je het verhaal nog van de nostalgische Disneyfilm van vroeger of ben je de details vergeten?

Laten we dan even beginnen bij het begin! Op een hele mooie dag wordt het welpje Simba geboren. Koning Mufasa, en zijn koningin laten Simba vol trots aan het hele dierenrijk zien. Simba zit midden in zijn zorgeloze jeugd als zijn oom Scar de macht grijpt door dodelijk verraad.

De kleine Simba die zo geschrokken is vlucht de jungle in. Hier ontmoet hij zijn nieuwe vrienden Timo & Pumba, met wie hij veel avonturen beleefd. Tijd verstrijkt en Simba wordt volwassen. Waarbij hij zich toch begint te realiseren waar hij recht op heeft: zijn troon!

De opening van de musical is groots, en trekt je meteen in de sfeer. Rafiki, vriend van Mufasa en Simba zingt zijn welbekende ‘Nants Ingonyama Baghiti Baba’ gevolgd door The circle of life. De zaal vult zicht met de zachte oranje kleuren van de Afrikaanse zonsopkomst, wat er zo realistisch uitziet dat je bijna de zonnestralen op je armen voelt. Levensgrote olifanten en giraffen verplaatsen zich op het podium en door de zaal. Hierdoor wordt de zaal onderdeel van het verhaal.

Zelfs nog meer dan in de film adem je de Afrikaanse sfeer. De choreografieën, rituele elementen, en kleuren zijn allemaal voorbeelden waarin de Afrikaanse elementen zijn verwerkt die nog mooier tot zijn recht komen live.

Rafiki wordt gespeeld door Gugwana Dlamini, wat extra bijzonder is omdat Gugwana ook te horen is op de originele filmsoundtrack van The Lion King. Ook speelt Gugwana in andere diverse internationale versies! De vader van Simba wordt in de musical vertolkt door David Goncalves.

Dan de kleine sterren op het doek! De kleine Simba en Nala worden gespeeld door Raphael en Kiki. Alsof ze meer dan tien jaar ervaring hebben spelen zij vol overtuiging. De kleine Nala schattig en lief, en kleine Simba avontuurlijk en grappig, zijn tot in de puntjes perfect uitgevoerd.

Zij worden later overgenomen door Naidjim Severina en Gaia Aikman. Wat bijzonder is, is dat Gaia twaalf jaar geleden de kleine Nala speelde in Scheveningen. Gaia zet een elegante en krachtige Leeuwin neer met prachtige solo’s.

De decors, kostuums, poppen, muziek, en kleuren zijn spectaculair en groots. The Lion King mag met recht de titel ‘Koning der musicals’ dragen. De dieren op het doek komen tot leven. En de choreografieën, Afrikaanse elementen en de mix van verschillende stijlen maken het tot een fenomenale musical. Wil je dus twee uur het idee hebben dat je in Afrika bent beland, in ook nog eens je jeugdsentiment, ga naar The Lion King! Deze musical moet zeker op je lijstje staan, dus boek je tickets en.. Hakuna Matata!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *