Lege straten in het noorden op zonnige dagen

Lege straten in het noorden op zonnige dagen

Het zijn barre tijden. Vele maatregelen vanuit onze overheid zorgt ervoor dat we niet veel anders kunnen doen dan binnenblijven. Ook hier in Groningen zijn de meeste zich bewust van de situatie. Het leidt tot weinig mensen die buiten zijn op warme dagen. 

Diverse keren zagen we Mark Rutte (minister-president), Hugo de Jonge (minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Ferdinand Grapperhaus (minister Justitie en Veiligheid) op de televisie en werden er afspraken gemaakt voor de burgers in deze tijden van nood. Houd 1,5 meter afstand van elkaar. Ga alleen naar buiten om boodschappen te doen of om even een luchtje te scheppen, maar blijf vooral zoveel mogelijk binnen. Werk het liefst thuis, mits je een vitaal beroep hebt. Als je hoest blijf dan thuis, ben je verkouden en/of ziek blijf dan ook zeker thuis. Alle bijeenkomsten tot 1 juni gaan niet door. De Eredivisie stopt tot sowieso 1 juni. Het EK is verschoven naar 2021, net zoals de Olympische Spelen. Het zijn allemaal gevolgen van het vreselijke virus dat in ons land heerst: het coronavirus.

Veel minder mensen gaan dus naar buiten, parkjes zijn over het algemeen leeg, winkelstraten zijn veel leeg en ook het openbaar vervoer wordt veel en veel minder gebruikt. Zo ook in Groningen, in dit verslag zijn er foto’s te zien van de lege plekken in Groningen.

Een duidelijk bericht aan de rijke mensen.

Het hoofdstation blijft tamelijk leeg.

Ook bij de bushaltes van het hoofdstation zijn amper mensen te vinden.

De Drie Gezusters die voor de verandering eens leeg is op zonnige dagen.

De Oude Boteringestraat (naast universiteit) leeg op een doordeweekse dag.

Ook de Vismarkt kent weinig bezoekers.

Ook de Grote Markt blijft leeg.

Een leeg plein bij de universiteit en de UB.

De meeste delen van het Noorderplantsoen blijven leeg.

Maar er zijn ook mensen aanwezig (voornamelijk studenten). De meeste wel in kleine groepen en op afstand.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *