Column: Hoe André Hazes junior besmet raakte en RUMAG beloofde nooit meer plagiaat te plegen

Column: Hoe André Hazes junior besmet raakte en RUMAG beloofde nooit meer plagiaat te plegen

Het corona nieuws domineert de actualiteit nogal. Hoe kan het ook anders, we zien het in de supermarkt, op straat, op ons werk of eigenlijk, eigenlijk zien we het niet: We zien niemand op straat, niemand op ons werk en in de supermarkten lopen we verplicht met winkelwagens om 1,5 meter af te dwingen bij de personen voor, achter en naast ons. Maar het beïnvloed zeker onze doorsnee dagen. We horen het op het nieuws, lezen het in de krant en praten op veilige afstand met onze buren erover.

Gelukkig is er ook nog een corona vrije bubbel: het celebrity nieuws. Althans, dat zou je denken. Social influencers en andere lui die vandaag de dag behoren tot beroemdheden zijn massaal begonnen met het zingen van liedjes. Veel bekende Nederlanders verkondigen de boodschappen over social distancing op hun platformen zoals Instagram en Facebook. Net zoals de NOS en andere nieuwsmedia die nog een goed ‘blijf thuis’ benadrukken. Iets wat Mark Rutte, naar eigen zeggen, duidelijker had kunnen doen.

Op internationaal gebied in celebrity wereld was het vooral te doen om de Kim Kardashian ruzie met Taylor Swift. Een video waarin toch duidelijk werd dat Taylor in slecht dag licht is gezet, lekte uit. Misschien kon dit de aandacht wegtrekken van de pandemie die ons nieuws momenteel bombardeert. Een beetje afleiding voor ons brein die soms ook even uit wilt staan. Taylor gaf haar kant van het verhaal door de video, waar iedereen het nu weer over had, opnieuw podium te geven in haar Instagram Story. Met een goede teaser werden we allemaal verleid om omhoog te swipen voor de video. Eenmaal daar, kwam je als sensatiejunkie op een donatiepagina voor de Amerikaanse Voedselbank terecht. Een vluchtige ontsnapping aan de corona gekte bleek wederom niet te werken.

Misschien toch maar weer terug naar celebrity nieuws van eigen bodem. André Hazes Junior heeft Bridget Maasland uiteindelijk ingeruild voor de vrouw van zijn kind: Monique. Ik vond dat nieuws geheel corona vrij maar toch ook op zijn eigen manier weer erg besmettelijk.

RUMAG heeft de actualiteit op eigenwijze afgelopen week weten te betreden. Na de laatste aflevering van Zondag met Lubach snappen we inmiddels allemaal dat het zeldzaam is voor RUMAG om iets op ‘eigen originele wijze’ te betreden. De goedbedoelde coronacampagne deed de das in het bedrijf flink om nadat het kritiek had ontvangen van de presentator van het zondagavondprogramma op de VPRO. Vooral nadat topman Thijs van der Heide opstapte en het nieuwe bestuur kleur bekende en beloofde in het vervolg geen plagiaat meer te plegen.

Ik vond dit erg ironisch omdat we RUMAG eigenlijk wel hadden mogen bedanken. Ze wenste iedereen die commotie maakte om het bedrijf en de coronacampagne, je hoort het al: DE.CORONA.TOE.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *