Recensie ‘Becoming’: Niet veel diepgang, wel inspirerend

Recensie ‘Becoming’: Niet veel diepgang, wel inspirerend

In de documentaire wordt Michelle Obama gevolgd tijdens haar boektour.

Op 6 mei verscheen de Netflixdocumentaire van Michelle Obama, Becoming, op de streamingsdienst. Deze documentaire kwam tot stand naar aanleiding van het boek dat de voormalige First Lady in 2018 had uitgebracht, waarin ze haar levensverhaal deelt. En om meteen de misverstanden uit de wereld te helpen; de documentaire is geen verfilming van het boek.

De titel Becoming is voor de documentaire daarom enigszins misplaatst. Vooral de Nederlandse titel, Mijn Verhaal, valt te herzien. We krijgen meer te weten over hoe Michelle Obama nu is, dan het pad dat ze heeft bewandeld wat haar maakt tot de persoon die ze nu is. Daarvoor zou je toch écht het boek open moeten slaan.

In de documentaire wordt Obama gevolgd tijdens de boektour van Becoming. Hierin geeft ze voor volle arena’s een voorproefje van emotionele momenten, grappige anekdotes en inspirerende verhalen uit haar boek. Ondertussen wordt de kijker in chronologische volgorde, net als in het boek, langs de belangrijkste levensgebeurtenissen van Obama geleid.

Een mooie toevoeging van de documentaire op het boek is dat je ziet hoe Michelle Obama omgaat met alle jonge mensen die ze graag wilt inspireren om iets van hun leven te maken. Op elk moment van de film heb je het gevoel dat ze daadwerkelijk geeft om de mensen waarmee ze spreekt en in iedereen oprechte interesse toont. Als kijker voel je haar motivatie om andere mensen te helpen van het scherm spatten. Ook komen er verhalen aan bod van ambitieuze meiden die inspiratie halen uit het boek van Obama en haar echt als voorbeeld zien.

Nog een klein misverstand over de film; het exclusieve interview met de dochters Obama waarover gesproken wordt komt slechts kort aan bod. Ook is er voor de voormalig president geen hoofdrol weggelegd. Deze film gaat echt alleen over Michelle Obama.

Wil je een verhaal over de levensweg van Michelle Obama? Lees dan het boek. Wil je haar zien als grappige, inspirerende, vrouw en enkele anekdotes uit haar boek horen? Kijk  vooral de documentaire.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *