Wimperextensions de nieuwe mascara?

Wimperextensions de nieuwe mascara?

Mascara is nog altijd een van de meest verkochte make-up artikelen en wordt dagelijks gebruikt door miljoenen, zo niet miljarden vrouwen over de hele wereld om hun wimpers langer en voller te doen lijken.

Chemicus T.L. Williams was de man die we eeuwig dankbaar moeten zijn. Hij heeft de mascara namelijk bedacht. In 1913 had hij enorme medelijden met zijn zusje. Zij zou gedumpt zijn door haar verloofde. Hij besloot daarom om iets te maken waardoor ze een verleidelijke oogopslag zou krijgen. Hij mixte houtskool met vaseline, en zo werd de eerste mascara een feit. Zij zusje smeerde het op haar wimpers, en knipperde met haar verleidelijke oogopslag. Het werkte, haar verloofde kwam terug. En mascara bleek een succes!

Vandaag de dag vinden we mascara nog steeds heel belangrijk en zit het bijna in elke vrouw haar dagelijkse make-up routine. Maar ook de wimperwereld heeft zich geëvalueerd. Met eeuwen aan mascara kwamen er ook irritaties. Het dagelijkse opbrengen, het uitlopen, en het boenen van het afhalen van de mascara elke dag.

Wat nou als je standaard mooie zwarte volle wimpers zou hebben? Het werd bedacht en geproduceerd en wimperextensions werden geboren.

Tegenwoordig kun je in bijna bij elke beautysalon terecht voor mooie wimperextensions, en kunnen we de mascara lekker laten liggen

Silja komt uit Groningen en heeft de afgelopen jaren al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Zo is zij 2e geworden op de Lash World cup in 2018, en 1e voor de prijs ‘best one by one’ in 2019. Haar specialiteit? Zo natuurlijk mogelijk, of wel ‘de perfecte mascara look’.
‘Eerst zeggen ze ‘’Wat heb je een mooie wimpers!’’ daarna vragen ze ‘’zijn ze echt?’’, dat vind ik toch wel het mooiste compliment.’

Dit jaar nam Silja samen met drie andere deel aan de landelijke wedstrijd, en kwamen zij uit voor Nederland. Ondanks dat zij dit jaar geen prijzen in de wacht sleepte, was zij wel de best scorende Nederlander!

‘Ik vind het heel leuk om medecollega’s te zien, al zijn de wedstrijden over het algemeen wel individueel. Je gaat naar het evenement om te laten zien wat je kan, een prijs is daarbij natuurlijk wel een mooie kroon op je werk!

Silja zit al een langere tijd in de wereld van wimpers, en ziet daarom ook de verschillen en de vooruitgang.
‘Vijf jaar geleden lag er nog een taboe op wimperextensions. Nu is dat wel een stuk minder. In het begin dacht ik daarom ook dat ik vooral jonge meiden zou trekken, maar dat valt erg mee. Mijn oudste klant is 80!’

Dat de wimpermarkt enorm groeit ziet Silja ook terug op het evenement. Er is meer concurrentie vanuit andere landen. Er zijn vooral veel winnaars uit Oostbloklanden en Zweden. Volgens Silja zijn ze daar al iets verder, omdat het daar veel normaler is dan in Nederland.

Toch zijn er ook gevaren aan dit nieuwe beauty fenomeen. Sharon plaatst al 3 jaar wimperextensions in haar salon in Apeldoorn. Ook zij is de gevaren in de praktijk tegengekomen. Bijvoorbeeld wimpers die afgebroken zijn.

‘Als de wimperextensions goed geplaatst worden horen je wimpers zelf niet af te breken. Je krijgt een borsteltje mee daarmee moet je ze 1 keer per dag doorkammen, verder mag je er niet aan plukken. Wat ik vaak zie is dat er te veel lijm of plukken worden gebruikt. Hierdoor gaan de wimpers helemaal aan elkaar klonteren, waardoor de eigen wimpers afbreken. Ik probeer het dan los te krijgen zodat de eigen haartjes niet beschadigd worden. Het beste is om je wimpers daarna even twee weken rust te geven’.

Toch zijn er volgens Sharon ook manieren om dit te voorkomen.

1. Ga niet zelf aan de wimper plukken maar laat ze weghalen bij een professional.
2. Gebruik een wimperserum om de haargroei te bevorderen.
3. Geef je wimpers de tijd om te herstellen.
4. Kijk in het vervolg altijd of je of de wimperstyliste die je bezoekt ook echt een opleiding heeft gevolgd!

Deze trend is dus een mooie vervanger voor de dagelijkse mascara. Maar let goed op, en ga alleen naar een professionial.

(v.l.n.r) 1. Sharon, in haar salon. 2. Op de juiste manier geplaatste wimpers door Sharon. 3. Silja, tijdens de kampioenschappen. 4. Fout geplaatste wimpers, de wimpers vallen hierbij uit.

Infographic:

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *