Ouders kijken tegen lockdown op met vorige nog vers in geheugen

Ouders kijken tegen lockdown op met vorige nog vers in geheugen

Bron: Wikimedia Commons

De afgelopen week werd er dagelijks minimaal 20.000 besmettingen gemeld, een absoluut record in Nederland. Hierdoor wordt er al gesproken van een nieuwe lockdown die misschien wel de hele winter kan gaan duren. Vooral de besmettingen onder kinderen van basisschoolleeftijd maken een hoge sprong. Nu is het virus voor kinderen niet zo gevaarlijk, maar zij kunnen het wel doorgeven aan hun leraar of familie. Met de eerdere lockdowns en quarantaine vers in het geheugen, staan de ouders van kinderen natuurlijk hierom niet te popelen. 

Voor ouders Carolien en Alex (achternamen liever niet vermeldt) uit Haarlem geldt dit ook. Zij hebben twee zonen op de basisschool en hebben al eens eerder met z’n vieren verplicht thuis moeten zitten, waarbij beide ouders thuiswerkten en kinderen niet naar school konden. Ze vonden het lastig om alles te combineren en ze zouden een nieuwe lockdown naar eigen zeggen vreselijk vinden.

Meerdere kinderpsychologen hebben aangegeven zich zorgen te maken over de grote achterstanden die kinderen oplopen door het missen van onderwijs. Het OMT en het kabinet hebben aangegeven dat de sluiting van de scholen niet snel overwogen zal worden. Althans, voorlopig.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *