De crompouce: Een blijvertje of niet?

De crompouce: Een blijvertje of niet?

Het lijkt de laatste tijd steeds populairder te worden: je vult een product met gele room en topt het af met roze glazuur. Op deze manier is er met de crompouce een ware hype in het land ontstaan.

We kennen allemaal de tompouce. Dit gebakje is opnieuw uitgevonden en is een echte hit. De crompouce is een combinatie van een tompouce en een croissant. Bakker Bart in Gouda zag een gat in de markt. ‘Wij hebben eerst getwijfeld of we hem in het assortiment wilden toevoegen, maar uiteindelijk zijn we er toch voor gegaan’, vertelt Kim Hoving, bedrijfsleider van Bakker Bart in Gouda. En dat is maar goed ook. ‘Door het toevoegen van de crompouce aan het assortiment zien we veel klanten die langskomen om de crompouce te komen proeven.

In de reportage hieronder wordt verteld hoe deze trend is ontstaan en of de crompouce een blijvertje is of niet.

Over de auteur

Guido Vogels

Guido Vogels (2005) is geboren en getogen in Zoetermeer. Hij is al twee en een halfjaar werkzaam als radio dj bij Zfm (de lokale omroep van Zoetermeer). Als beginnend journalist publiceert hij verhalen over opmerkelijke actuele gebeurtenissen en sport. Ook interviewt hij opkomende lokale artiesten.