a metaphor for life.
All the good stuff is in the middle
but the rest of it is necessary too.
Just like life, cheeseburgers
are meant to be relished.
Deze pagina is ingesteld op Volledige Breedte, dat doe je door rechts in de eigenschappen-kolom bij het tabje Pagina onderaan bij Inhoud Container te kiezen voor Volledige Breedte.
Het leuke hiervan is dat je beeldvullende blokken op je pagina kunt plaatsen, maar het vervelende is dat je tekst daardoor veel te ver doorloopt.
Daarom voeg je een Section toe aan de pagina die je een smallere breedte geeft voor de content (Custom width) in de eigenschappen kolom rechts.
Deze Section kun je bij het Style tabje rechts ook een achtergrond- kleur, verloop of afbeelding meegeven.
Daarnaast is er hierboven ín de section ook nog een Kolommen blok toegevoegd om de opmaak zo te krijgen (2/3, 1/3).
Verder heeft de afbeelding rechts een link ingesteld in de opties-balk (boven het blok) naar ‘Uitvouwen bij een klik‘, waardoor de afbeelding in een Lightbox wordt weergegeven.
Het bovenstaande kader is een Background (AWB), die ik liever AWB background noem. Deze werkt ongeveer hetzelfde als een section, alleen kan deze wat meer.
Full screen video achtergronden kun je het beste met dit blok toevoegen (opties kolom, rechts). Het kan ook met een Section, maar dan speelt de video niet automatisch af en heb je minder opties.
Het is wel noodzakelijk om jouw video te uploaden naar Youtube of Vimeo om deze als achtergrond in te stellen omdat je geen .mp4 bestanden kunt uploaden op de site.
Upload je video wel altijd ook nog even naar het MAM: mam.huivm.nl.
Verder zijn er Advanced Spacer toegevoegd en een Advanced Heading om content binnen het AWB blok toe te voegen en deze wat groter te maken.
Met de Overlay Color instelling van het AWB blok zorg je ervoor dat de leesbaarheid van de teskt goed blijft door een transparant gekleurd laagje op de video te plaatsen.
Bacon ipsum dolor amet meatloaf beef ribs brisket, andouille doner salami prosciutto picanha pork belly bacon strip steak spare ribs biltong buffalo ball tip.
Bread
Beweeg met je muis over het volgende stukje ”TEKST” om een voorbeeld te zien van een ‘Tooltip’.
“Wholewheat Bread” door Markus Spiske/ CC0 1.0
Bacon ipsum dolor amet meatloaf beef ribs brisket, andouille doner salami prosciutto picanha pork belly bacon strip steak spare ribs biltong buffalo ball tip.
Jowl chislic sirloin ham, fatback porchetta alcatra. Capicola pancetta burgdoggen kevin tri-tip buffalo. Meatloaf strip steak swine ground round jerky sausage.
Lettuce
Jowl chislic sirloin ham, fatback porchetta alcatra. Capicola pancetta burgdoggen kevin tri-tip buffalo. Meatloaf strip steak swine ground round jerky sausage.
Pastrami tri-tip salami, landjaeger drumstick beef ribs sausage tenderloin ham. Pastrami buffalo meatball boudin. Strip steak turducken shoulder ball tip andouille short ribs burgdoggen.
Tomatos
Pastrami tri-tip salami, landjaeger drumstick beef ribs sausage tenderloin ham. Pastrami buffalo meatball boudin. Strip steak turducken shoulder ball tip andouille short ribs burgdoggen.
Andouille beef brisket, t-bone tail corned beef turducken landjaeger hamburger pork loin tri-tip alcatra. Meatball swine filet mignon, brisket frankfurter pork chop sirloin turkey chislic capicola kevin jowl pork tenderloin buffalo.
Pickles
“Pickle Dish and Spear” door Wood & Hughes, New York, U.S.A., 1845 – 1899/ CC0 1.0
Andouille beef brisket, t-bone tail corned beef turducken landjaeger hamburger pork loin tri-tip alcatra. Meatball swine filet mignon, brisket frankfurter pork chop sirloin turkey chislic capicola kevin jowl pork tenderloin buffalo.
Turducken beef ribs hamburger prosciutto, ribeye ball tip kielbasa shank ham bresaola spare ribs boudin frankfurter. Pig pork belly jerky burgdoggen. Picanha short ribs shankle corned beef hamburger andouille pork loin turkey brisket landjaeger chicken.
Cheese
“Cheese Food” door Jakub Rostkowski/ CC0 1.0
Turducken beef ribs hamburger prosciutto, ribeye ball tip kielbasa shank ham bresaola spare ribs boudin frankfurter. Pig pork belly jerky burgdoggen. Picanha short ribs shankle corned beef hamburger andouille pork loin turkey brisket landjaeger chicken.
Picanha frankfurter bacon boudin rump porchetta jowl pork. Frankfurter swine pork loin beef biltong short ribs andouille.
Burger
“Burger Food” door David Mcbee/ CC0 1.0
Picanha frankfurter bacon boudin rump porchetta jowl pork. Frankfurter swine pork loin beef biltong short ribs andouille.
Bresaola turducken alcatra filet mignon spare ribs prosciutto jowl boudin. Ham hock tongue shoulder drumstick shank pastrami. Pancetta short loin biltong ribeye pastrami ball tip beef ribs.
More bread…
Bresaola turducken alcatra filet mignon spare ribs prosciutto jowl boudin. Ham hock tongue shoulder drumstick shank pastrami. Pancetta short loin biltong ribeye pastrami ball tip beef ribs.
Hierboven zie je een Timeline blok. Dit geeft zoals je ziet een tijdlijn met meescrollende lijn die de bolletjes kleurt.
Binnen de bubbels kun je weer nieuwe blokken plaatsen met afbeeldingen, tekst en alle andere opties.
Een nieuwe bubbel voeg je toe met het plusje in het rondje rechtsonder.
Bij de instellingen per ‘bubbel’ kun je aangeven of deze links of rechts moet staan en of er een header-afbeelding in moet komen.
In dit geval is de Timeline geplaatst binnen een ‘full width’ Section met een achtergrondkleur, waardoor de blokjes wat meer afsteken tegen de achtergrond.
Hierboven zie je een combinatie van 2 AWB background blokken die in de eigenschappenbalk (rechts) Parallax ingesteld hebben staan op ‘Scroll‘, met de speed variabel op 0. Met een advanced Spacer blok wordt de hoogte van deze afbeelding bepaald.
Met daartussenin een Section met een Advanced Heading blok daarin geplaatst.
Voor uitgebreidere Parralax effecten kun je beter het AWB background blok gebruiken. Meer informatie daarover vind je hieronder.
History
Did you know that just outside of the city of Los Angeles in Pasadena, California, lies the birthplace of the cheeseburger? The “earliest recorded instance of a cheeseburger being served to a customer was in 1924 at the Rite Spot in Pasadena,” says Paul Little, president and CEO of the Pasadena Chamber of Commerce, in an email.
“Legend has it that young Lionel Sternberger was working at his father’s roadside stand when he burned one side of a burger,” says Little. The stories about Sternberger offer two reasons as to why he might have topped the burger with cheese. “Rather than throw it away, he covered the error with cheese and served it to a delighted customer. Or, a hobo came by the stand and wanted as much as he could get for his 15¢ and asked for everything possible on it, including cheese.”
Whatever the real story might be, that little burger with cheese became a regular fixture on the menu. It was called the “Aristocratic Hamburger: The Original Hamburger with Cheese.” “Sternberger was supposed to have a pretty sharp sense of humor, which could explain the Aristocratic Burger title,” says Little. It seems to be a happy coincidence that Lionel Sternberger was responsible for the first cheeseburger.
Granted, there are those who challenge Pasadena’s cheeseburger title, like 80/20 @ Kaelin’s (previously known as Kaelin’s Restaurant) in Louisville, Kentucky, which believes it created the first commercially sold cheeseburger, likely in 1934. But, for the most part, Pasadena proudly wears the cheeseburger crown.
The city of Pasadena commemorated this cheesy bit of history by laying a plaque at the original Rite Spot location in Pasadena. Rite Spot closed down many years ago, but the plaque is still there for all curious visitors to see. The city also hosts an annual Cheeseburger Week in January.
In 2017, Mallie’s Sports Grill & Bar cooked a behemoth burger that weighed nearly 1,800 pounds (816 kilograms), giving it the title of the world’s biggest commercial cheeseburger. Owner Steve Mallie shares the story of how this colossal cheeseburger came to be.
“Well, I opened my restaurant back in 2005. When we opened, we wanted to do something a little over-the-top and different. We opened up with a 10 pound [4.5 kilogram] hamburger. They were so popular, we were selling them every single day of the week,” he says. But Mallie noticed that the world’s largest cheeseburger according to the Guinness World Records was in Japan, which didn’t sit right with Mallie, given that the burger is an American icon. So he and his team created a 236 pound (107 kilogram) burger in 2006, which broke the world record at the time.
They kept making their record-winning burger bigger each year until they eventually had to create a convection oven out of a shipping container to accommodate their world-record-setting burger, which weighed a whopping 1,796 pounds (815 kilogrms). And since it contained all the standard toppings of a burger, including American cheese, Mallie’s burger also counts in our book as the world’s biggest commercially sold cheeseburger. The burger was 30 inches (76 centimeters) tall and about 6 feet (1.8 meters) wide; it took 16 hours to cook.
And yes, you really can buy this monstrous cheeseburger, which is available on Mallie’s menu.
As of now, no one has yet purchased the hefty cheeseburger, which is understandable, considering that it costs $10,000. But if you are interested in being the first, be sure to give them advance notice — and pay up in advance as well. “We don’t start to process until we’re fully paid. We’re not going to have no dine and dashers on a $10,000 burger,” says Mallie. The restaurant needs around a minimum of three days to process this major order, given that they need a few days to ship in the 2,000 pounds (907 kilogrms) of hamburger meat required, a day to prepare the bun and a day to cook the burger.
Okay, so this “fact” doesn’t exactly come with a stamp of approval from the Guinness World Records. But it is a totally edible delight to behold. The Japanese YouTube channel Miniature Space has made everything from teeny-weeny potato chips to miniscule ramen. And, most relevant for us, the cheeseburger:
It’s unclear who actually consumes these less-than-bite-sized meals, but if you think your pet mouse might fancy a cheeseburger, check out their video. It’s also just sheer fun to watch them chop onions fit for gnomes or grill burger patties the size of your thumb on a griddle. And, of course, they top off the burger with tiny squares of cheese — perhaps sliced mozzarella?
If you want to try your hand at cooking these “snacks,” you can even purchase tiny kitchenettes that seem straight of a dollhouse so you can recreate their miniature products. It’s pretty much tailor-made for cooking in the age of Instagram.
American or cheddar, which cheese is the best burger topping? This question has been hotly debated among cheeseburger fans for decades.
Mallie states that American cheese is by far the most popular cheese topping in his restaurant. He estimates that customers request American cheese for 70 percent of the cheeseburgers he sells in his restaurant. As for his record-winning burger, Mallie says, “What’s more American than doing an American record with American cheese?”
And it would seem that American consumers agree. Technomic’s 2019 Burger Consumer Trend Report, which surveyed more than 1,600 U.S. consumers, found that 70 percent of consumers would order American cheese on their burger, compared to 59 percent that would order cheddar. However, the report also suggests Americans are fairly open-minded when it comes to cheese, as 40 percent of consumers would order a burger with Swiss cheese and 39 percent with mozzarella.
But what if you’re a fancy cheese connoisseur who likes to look beyond the usual toppings? Food & Wine recommends topping your burger with the likes of the meltable Monterey Jack, creamy Brie or smoked Gouda. For even more atypical cheese toppings, check out this list that the website Thrillist compiled, which includes burrata or “shreds of cream-soaked mozzarella;” pimento, “the Southern cheese spread with a kick;” and smoked blue cheese with bacon onion jam.
The default position for most cheese slices is squarely on top of the burger patty. At least, this was a widely held position until people on the internet lost their minds in 2017 when Google’s cheeseburger emoji featured cheese being placed below the patty, spurring a brief but intense internet debate as to the cheese’s rightful place in the burger hierarchy.
For his part, Mallie thinks there’s no debate. “I’ve only done it on top of the patty. I don’t know where below the patty would come in. When you’re melting cheese on a burger, you want to melt it on top of a burger.”
What about putting the cheese inside the burger patty? Scandalous. The meal kit service Plated suggests that although any cheese can be stuffed into a burger, this style works best when using crumbly cheeses that don’t work as well as toppings, such as blue cheese and feta. And honestly, who couldn’t get on board with biting into a little pocket of cheesy heaven?
And it gets even more dicey — there is also a hot running debate about exactly when the cheese should be placed on the burger during the grilling process. Now, the standard grilling process for a cheeseburger usually entails plopping a slice of cheese on the patty about two minutes before removing the burger from the grill.
But writer Chris Thompson sent the internet into a tailspin in 2017 when he wrote that this was a “dumb” move, because the cheese does not require much extra heat to melt. By putting the cheese on the burger while it’s still cooking, Thompson argued, the cheese wound up being too thinly spread out on top of the patty, resulting in a cheesy mess on the sides of the burger.
The alternative to all this chaos? Thompson proposed a sort of reverse assembly, which involves putting cheese on the underside of the top bun and then immediately placing the grilled patty on top of the cheese. The lettuce, tomatoes and condiments are applied to the bottom burger bun. Then, slap the top bun onto the bottom bun. Presto! A perfect burger.
So what cheeseburger goodness is out there for the vegans and vegetarians of the world?
Well, if you can’t eat it, you can at least hum along. Jimmy Buffett wrote the song “Cheeseburger in Paradise” about finding a restaurant serving up cheeseburgers on the island of Tortola after a particularly rough boat trip. It appeared on his album “Son of a Son of a Sailor,” winning pop music acclaim for the all-American slab of meat topped with cheese. Released as a single, the song reached No. 32 on the Billboard Hot 100 in June 1978.
Het bovenstaande uitklapmenu is gemaakt met een Accordeon element.
Hiermee kun je één of meerdere onderwerpen invoeren die met een muisklik uitklapt en waar je tekst, foto’s of andere content in kunt plaatsen.
Deze wordt ook vaak gebruikt om voor een bepaald onderwerp extra informatie weer te geven, met 1 item dan. Zoals het kadertje waar je nu naar kijkt.
A cheeseburger is a hamburger with a slice of melted cheese on top of the meat patty, added near the end of the cooking time. Cheeseburgers can include variations in structure, ingredients and composition. As with other hamburgers, a cheeseburger may include various condiments and other toppings such as lettuce, tomato, onion, pickles, bacon, avocado, mushrooms, mayonnaise, ketchup, and mustard.
Photo by Engin Akyurt: https://www.pexels.com/photo/cheeseburger-and-fries-2725744/
Het bovenstaande kader is een Background (AWB), die ik liever AWB background noem. Deze werkt ongeveer hetzelfde als een section, alleen kan deze wat meer.
In de eigenschappen-kolom (rechts) upload/kies je de achtergrondafbeelding. Je kunt dan ook nog een Overlay Color instellen om de leesbaarheid te verbeteren.
Verder naar beneden in die balk onder de Parallax instellingen kun je kiezen wel scroll effect jouw afbeelding moet hebben. En met Speed geef je aan hoe snel dit gaat.
Mouse Parallax zorgt ervoor dat de afbeelding ook nog beweegt als je er met je muis overheen gaat.
De bovenstaande afbeelding is een Image Hotspot blok. Dit voegt een grote afbeelding toe aan de pagina, die je evt. kleiner kunt maken door deze in een kolom of een section te plaatsen.
In de eigenschappen-balk (bovenaan de foto) staat een soort Google Maps icoontje, klik hierop om Drop Points toe te voegen aan jouw afbeelding.
Dit opent een popup-venster met de instellingen van jouw hotspot. Hier kun je de titel, een link en de tekst in het kadertje toevoegen.
Het bovenstaande keuzemenu is opgebouwd met 3 Image Boxes die in een Kolommen blok staan met 3 kolommen.
Iedere Image Box heeft bij de Advanced tab in de balk aan de balrechterkant een link gekregen naar een andere pagina (bericht kan ook).
Bij de Style tab in de instellingen heeft dit blok een waarde van -70 (px) bij de Margin Bottom, zodat de Koptekst binnen het blok komt te staan.
En bij de General instellingen heeft de Image Hover Animation de instelling; Zoom Small.
Hierboven zie je een combinatie van meerdere Section blokken die in gesteld zijn met een Animation Effect (rechter opties-kolom > Advanced > Animation Effect).
Alles wat in deze section staat aan blokken (kan alles zijn) wordt geanimeerd op het moment dat je op dit gedeelte van de pagina komt met scrollen. Daarbij kun je kiezen uit heel veel verschillende animaties, hierboven is het: Fade in Left en Right.
Hierboven is binnen een Kolommen blok een Image Slider geplaatst.
In de instellingen-kolom (rechts) kun je aangeven of deze automatisch moet spelen, welke overgangen deze heeft en of de afbeeldingen een link moeten hebben, bijvoorbeeld naar een andere pagina of bericht.
Hieronder zie je de schematische weergave van de opbouw van de blokken hierboven. Bij de section binnen de kolommen is een achtergrondafbeelding ingesteld met een overlay-gradient die van transparant naar donker loopt.
een illustratieve afwerking
Uitleg volgt…
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam elementum ante id commodo maximus. Praesent eget suscipit eros. In hac habitasse platea dictumst. Vestibulum sed magna at orci luctus venenatis porta porttitor tortor. Quisque a dignissim nibh. Pellentesque hendrerit massa sit amet justo malesuada, et luctus dolor pretium. Maecenas egestas ex velit, nec vulputate est pretium eu. Praesent dolor nibh, iaculis eu egestas non, posuere sed urna. Vivamus a mollis arcu. Suspendisse vitae pharetra turpis. Vivamus et aliquam dolor. Nullam tempor quam vestibulum neque ultricies imperdiet.