De mannenpil: hoe werkt dat eigenlijk?

De mannenpil: hoe werkt dat eigenlijk?

De man voelt steeds meer de anticonceptie-last. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de verschillende opties, en de vrouw eist steeds vaker dat ook de man zijn steentje bijdraagt. Van de condoom tot de pil, hormoonimplantaten tot een semipermanente vasectomie, alle mogelijkheden worden onderzocht. En dat mag ook wel, want de opties voor de man zijn nog redelijk beperkt.

Maar hoe werken die verschillende opties eigenlijk? En dan vooral: er komen steeds meer hormonale en langdurige opties, hoe beïnvloeden deze het mannelijk lichaam? Er zijn genoeg bijwerkingen, zoals acne of stemmingswisselingen, net zoals bij de vrouw. Dit kan dus een reden zijn voor mannen om toch nee te zeggen. Dat terwijl de vrouw deze bijwerkingen al jaren moet slikken.

Er worden veel opties onderzocht, zoals de vasalgel – een semipermanente vasectomie – of een progesteron implantaat. Echter is het ook lastig om de farmaceutische industrie er van te overtuigen dat dit waardevolle onderzoeken en potentiële lucratieve producten kunnen zijn.

In deze explainer leer je meer over hoe mannelijke anticonceptie werkt en welke opties er allemaal zijn.

Over de auteur

Gijs Verhoeff

Een gedreven en ambitieuze aspirant-journalist, die naast zijn verplichtingen voor school zich graag bezig houdt met esports en Counter-Strike.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.