Nederlandse Vereniging voor Veganisme: “nog te veel misstanden over veganisme”

Nederlandse Vereniging voor Veganisme: “nog te veel misstanden over veganisme”

Foto: Pixabay

ROTTERDAM – Wat kies jij: een burger van vlees, of een vegan burger? Als het aan de Nederlandse Vereniging voor Veganisme ligt moet iedereen voor de veganistische burger gaan. Maar toch is het voor veel mensen nog een grote stap om volledig veganistisch te gaan leven, maar dat wel willen. Met de Vegan Awards, op zaterdag 20 november, laat de Veganismevereniging zien dat vegan zijn eigenlijk superleuk is. Daarnaast worden Nederlandse pionieren in het zonnetje gezet voor hun goede prestaties.  

 

Volgens Andrea van der Bildt, eventmanager van de Vegan Awards, is nog niet iedereen veganistisch omdat er nog veel misstanden zijn over het vegan zijn.  “Er zijn heel veel mensen die vegan willen worden, maar zij hebben niet de juiste informatie. Mensen denken dat het te duur is, of dat het niet geaccepteerd wordt.” Er zouden volgens van der Bildt ook nog te weinig veganistische producten op de markt zijn.  

 

Als het aan de Nederlandse Vereniging voor Veganisme ligt wordt het diergebruik volledig afgeschaft. Dat is hun streven. Daarvoor hebben zij twee doelen, namelijk het veganisme toegankelijk maken en het promoten. “Daar zijn de Vegan Awards een perfecte gelegenheid voor”, aldus de eventmanager.   

 

Voor de Vegan Awards zijn er dit jaar 42 genomineerden in verschillende categorieën. Een van die genomineerden is het Rotterdamse restaurant Jack Bean. Verslaggever Niels testte hun Classic Vegan Burger uit.    

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.