3G of 2G, wat maakt het nou uit?

3G of 2G, wat maakt het nou uit?

UTRECHT – ruim anderhalf jaar leeft Nederland nu in een samenleving die te maken heeft met het coronavirus. Er zijn, in die achttien maanden, allerlei aspecten van onze samenleving aangetast. Om dit tegen te gaan werden er bijvoorbeeld noodplannen opgezet van ruim 65 miljard om bedrijven die in geldnood zaten te ondersteunen. Tijdens de coronacrisis hebben er ook andere grootschalige gebeurtenissen plaatsgevonden, zoals het aftreden van het huidige demissionaire kabinet. Het is dus niet onterecht om te zeggen dat het coronavirus en de pandemie waarin wij ons bevinden, veel teweeg heeft gebracht

Momenteel leven we in een zogenaamde ‘3G’ samenleving: getest, gevaccineerd en genezen. Als je bent getest, gevaccineerd, of binnen de afgelopen zes maanden het coronavirus hebt gehad krijgt men een toegangsbewijs. Het kabinet is actief bezig met maatregelen treffen die de besmettingscijfers en het reproductiegetal zo laag mogelijk houden. Een van de maatregelen waarover het kabinet debatteert is het invoeren van de 2G regel. Men zou dan geen toegangsbewijs meer krijgen na een negatieve test en zou alleen nog maar toegang krijgen met een vaccin- of herstelbewijs.

De meningen van partijen en kiezers zijn natuurlijk verdeeld met betrekking tot deze kwestie en andere maatregelen omtrent het coronabeleid. D66-leider Sigrid Kaag roept partijleden op het initiatief te nemen om een eind te maken aan de verdeeldheid in de samenleving. Kaag zou graag “de vicieuze cirkel van polarisatie in de samenleving doorbreken”. D66 is als partij overigens ook van mening dat 2G en de derde coronaprik zo snel mogelijk gerealiseerd moeten worden.

Hierover praten we met Jelt Pekaar van de Jonge Democraten en Stefan de Jong van de Jonge Liberalen.

.

Over de auteur

Luna Mathijse

Mijn naam is Luna Mathijse en ik ben journalist in opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.