De vermissing van Peng Shuai

De vermissing van Peng Shuai

Beeld: Pixabay

Utrecht – Peng Shuai, een Chinese tennisster, heeft de voormalige vice-premier van China Zhang Gaoli beschuldigd op social media van seksueel misbruik. Niet lang hierna werd de tweet verwijderd en is Peng Shuai verdwenen van social media en het internet in het algemeen. Inmiddels is er al dagen niks vernomen van de Chinese sportster.

 De WTA (Women’s Tennis Association) heeft een statement naar buiten gebracht. Ze scharen zich achter hun sportster en geven aan dat vrouwen vrij moeten zijn om dit soort zaken naar buiten te brengen. Tennis is een populaire sport in China en er worden hier ook regelmatig grote toernooien gehouden. De WTA heeft dus ook financiële belangen bij het houden van China als partner.

Inmiddels is de #WhereIsPengShuai gaande op Twitter en zijn er steeds meer mensen die deze hashtag gebruiken. Echter heeft de Chinese regering nog niks van zich laten horen. Ze zijn tot dusver muisstil over deze zaak. Het is afwachten of er de komende dagen meer duidelijkheid gaat komen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.